Etichete

marți, 17 septembrie 2013

Vita la cuptor cu legume


Caldura de afara ne da mari batai de cap. Nici pofta de mancare nu mai avem, chef sa gatim nici atat dar cateodata nu avem de ales. Pentru a scapa de caldura din bucatarie, am citit acest articol interesant, ceea ce va recomand si voua, daca vreti sa gatiti si de caldura sa va feriti : http://www.foodstory.ro/cum-sa-guides/nu-ai-nevoie-de-aer-conditionat-5-trucuri-ca-sa-gatesti-pe-racoare .
Avem nevoie de :
500g carne de vita
500g ciuperci
2 morcovi
2 ardei grasi maricei
1 cutie de rosii cubulete
100g telina
1 ceapa
Cativa catei de usturoi
1 Legatura de patrunjel
Foi de dafin
Condimente ( sare, piper, oregano )
Optional : 1 Pahar de vin rosu sau alb ( sec )
Mod de preparare
Intr-o oala, punem la incalzit apa cu sare in care vom adauga carnea de vita taiata in bucatele mici pentru a fierbe. Avem grija sa spumam si sa fie fiarta bine, - cam 1h, 1h 1/2 timp de fierbere.
Intre timp curatam legumele, ciupercile le taiem in 4, ardeii grasi si morcovii pe lung, tocam ceapa marunt si telina cubulete mici.
Intr-o cratita, turnam cateva linguri de ulei pentru a cali ceapa, morcovii, ardeii, telina si ciupercile, pana ce acestea se vor inmuia. ( e bine sa acoperim cu un capac )
Dupa ce legumele s-au inmuiat, adaugam carnea de vita si 50ml din supa rezultata in urma fierberii carnii de vita.
Amestecam bine bine si lasam la fiert 5 minute astfel incat aromele sa se patrunda in carnea de vita.

Intr-o tava rezistenta la cuptor, turnam amestecul de legume si carne, adaugam rosiile cubulete, un pahar de vin, cativa catei de usturoi usor striviti, sare, piper, oregano si foi de dafin.
Punem tava in cuptorul bine incins cam 1h 1/2  la foc mediu, timp in care putem prepara o mamaliguta sau un piure de cartofi.
E voilla !

Bon Appetit !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu