Inca o reteta din carticica " best of GoodFood" cele mai bune retete cu pui. Timp de pregatire: 20 de minute. Foarte usor si rapid, numai bun pentru o petrecere cu prietenii.
Avem nevoie de :
piept de pui fara piele
1 lingurita ulei de floarea soarelui
salata verde
2 linguri de smantana pentru gatit sau de iaurt grecesc ( eu am cumparat smantana cu 12% grasime )
1 lingura de parmezan ras, plus extra pentru servit
1 lingurita de capere tocate grosier
zeama de la 1 lamaie
felii groase de paine ( sau chifle )
1 catel de usturoi, taiat in jumatate.
Mod de preparare :
Se incinge o tigaie-grill. Feliem pieptul de pui, stropim cu ulei si il asezonam cu sare si piper. Se lasa pe foc cate 7 minute pe fiecare parte pana cand este bine facut.
Intre timp, amestecam smantana, parmezanul, zeama de lamaie si caperele cu o lingura de apa rece apoi asezonam cu sare si piper.
Prajim feliile de paine, le frecam cu usturoi dupa care il adaugam in dressing. Peste painea prajita asezam frunzele de salata, feliile de pui si stropim cu dressing.
Bon appetit !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu