Etichete

marți, 17 septembrie 2013

Salată de Pui


Având în vedere că sunt ocupată şi cu alte lucruri în afară de gătit, mai găsesc timp şi pentru mici atenţii culinare.  Suntem în anotimpul primăverii, tot mai multe dintre noi ţinem cură de slăbire ( eu nu )  , şi ne delectăm cu fel şi fel de salate. Astăzi ne răsfătăm cu o salată de pui sănătoasă şi gustoasă.

Avem nevoie de :
1 Piept de pui
2 ouă
1 roşie
1 ardei
Frunze de salată
Măsline
Parmezan
1 Morcov
Oţet , Ulei de măsline, Lămâie şi Condimente ( busuioc, sare şi piper )


Mod de preparare
Punem ouăle la fiert până ce apa da în clocot şi apoi le mai lăsăm încă 10 min să se întărească bine bine.

Între timp tăiem pieptul de pui în câteva feli mai groase, ca mai apoi să le batem cu ciocanul de şniţele uşor uşor, le condimentăm cu sare şi piper, după care le vom pune pe grătarul încins şi le lăsăm să se frigă bine bine pe deoparte şi de alta.

Tăiem în bucăţele roşia şi ardeiul, dăm prin răzătoare morcovul, spălăm bine frunzele de salată şi le ştergem cu un prosop de hârtie ca ele să fie uscate după care le vom rupe pur şi simplu..  iar parmezanul îl vom tăia fâşi subţiri cu ajutorul cuţitului economic. După ce ouăle s-au fiert, le vom tăia bucăţele. La fel vom proceda şi cu feliile de piept de pui după ce acestea sunt gata.

Dressingul pentru salată.
Într-un castron, punem 3 linguri de ulei de măsline, 3 de oţet, zeama de la o lămâie, 3 linguri de apă, 1 linguriţă de busuioc, 1 linguriţă de sare, două vârfuri de cuţit de piper şi amestecăm bine bine.

După ce toate ingredientele au fost tăiate şi aruncate într-un castron, adăugăm dressingul , amestecăm…

E voillá
Bon Appétit !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu