Etichete

marți, 17 septembrie 2013

Quiche Lorain a la Emylie


Am ales aceasta denumire pentru ca reteta originala de Quiche este cu totul alta, diferentele nu sunt foarte mari  dar imi place cum suna...
Avem nevoie de :

1 dovlecel
3 oua
1 cutie de crema de branza ( poate fi si Riccota sau ceea ce am folosit eu )
1 ceapa mare ( nu foarte mare )
1 aluat in foietaj
1 conserva de ton bucati in ulei
Porumb
3 linguri cu varf de parmezan ras
1 legatura de marar
Sare piper
Ardei gras si 1 rosie pentru ornat.


Mod de preparare

Curatam si tocam bine ceapa ( aceasta poate fi si a la julienne ), taiem felii subtiri dovlecelul si le punem la calit pana ce dovlecelul s-a inmuiat si ceapa este aurie. ( nu dati focul prea tare, riscati sa ardeti ceapa ).

Intr-un castron adaugam, mararul tocat marunt, parmezanul, sare, crema de branza, tonul ( pe care il scurgem de ulei ), ouale batute bine bine si dovlecelul cu ceapa ( daca ati pus prea mult ulei, scurgeti dovlecelul si ceapa inainte sa le adaugati peste celelalte ingrediente ), si amestecam bine bine.
 Aluatul am preferat sa fie congelat pentru ca nu aveam timp sa fac eu in casa unul proaspat. L-am lasat la decongelat, apoi l-am intins un pic si l-am adaugat in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, peste care am pus compozitia formata din: marar, parmezan, crema de branza, oua, dovleac, ton si ceapa. Am ornat cu rosii, ardei gras si cateva boabe de porumb ( la alegere ) si am bagat tava in cuptorul incins cam 15 minute, la foc mediu. 
Se face destul de repede, mai ales ca observam dupa aluat cat de bine este facut. Nu incercam cu scobitoarea.

E voillá .Se serveste calda sau rece. Eu am ales s-o servesc pe un pat de salata Valerriana.


 Bon Appétit !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu