Etichete

marți, 17 septembrie 2013

Chec


De o saptamana tot stau si ma gandesc cum sa incep prin a va spune ca sunt super incantata de faptul ca am propriul meu domeniu culinar. Da, nu mai am blogul ' emylielafourmie.blogspot.com, ci am trecut pe " sarea in bucate ". Numele i l-am dat dupa multe si lungi cautari. Cred ca sarea in bucate este cel potrivit, sper eu, are legatura si cu povestea, dar nu in totalitate, deoarece chiar si sora mea gateste bine iar parintii nostrii ne apreciaza in mod egal.  Pe viitor " sareainbucate " va arata cu totul diferit fata de acum, trebuie timp si rabdare pentru a-l infrumuseta si personaliza asa cum imi doresc. Dorinta mea a fost  sa inaugurez " sareainbucate " prin doua retete traditionale, usor de preparat si foarte gustoase.  Sa trecem la treaba.
Avem nevoie de :
8 oua
2 cani de zahar
2 cani de faina
1 ceasca de ulei
1 pliculet praf de copt
3-4 linguri de cacao
Arome : vanilie, coaja rasa de lamaie si/sau de portocala
1 cana = 250 ml, 1 ceasca = 120 ml
( Optional puteti adauga migdale sau nuci deasupra compozitiei finale. )
Mod de preparare
Intr-un vas se bat albusurile cu zaharul ( mixer ).

Separat se freaca galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza ( mixer ).
Se toarna galbenusurile peste albusuri si se omogenizeaza usor cu lingura.
Se toarna faina ( 1,5 cani ) in ploaie ( eu am turnat faina prin sita ) nu toata odata, se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie si aromele.
Se toarna intr-un castron 1/4 din compozitie, in care se adauga cacaoa. In compozitia fara cacao se adauga restul de faina.
In tavile tapetate cu unt, se toarna intai compozitia alba, dupa care se toarna cea cu cacao.  Cu o furculita se amesteca usor, cu miscari circulare, astfel incat sa se creeze aspectul de " insertie " , nu de omogenizare completa.
In cuptorul incalzit in prealabil se introduc tavile si se lasa la copt aproximativ 45 - 50 de minute. Pentru a verifica daca checul este gata, aproape de final, se introduce o scobitoare si daca pe aceasta nu se lipeste din compozitie, se considera gata.  Aveti grija sa coaceti checul la o temperatura de 170 de grade ( pentru cuptor electric ) , intre mediu si maxim ( cuptor cu gaz ). E bine sa respectam toate aceste indicatii pentru a avea parte de un chec ca la Anca, persoana de la care am primit aceasta reteta mult laudata .  Asteptarile au fost mari, iar reteta a iesit ca la carte.
E voilla !

Bon appetit !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu