Etichete

marți, 17 septembrie 2013

Apple pie


Din ce in ce mai mult, ajung sa ma gandesc... ca sufletul si pasiunea sunt 80% rezultat din preparatul culinar. De fiecare data cand pregatesc un preparat, imi doresc sa iasa cat mai gustos si aratos.  Am petrecut ziua de 1 iunie in bucatarie, " la cratita " cum s-ar spune, insa, rezultatele au fost fara cuvinte. Sunt retete al caror rezultat nu iese wow, dar cand  incerci ceva pentru prima data, si iti iese mai bun decat te astepti.. gustul si emotia nu le poti exprima in cuvinte. Teoretic, pare " floare la ureche " insa, atunci cand  pe langa toate ingredientele necesare unei retete adaugi si un strop de suflet... nu ramane decat sa fim mandrii de ceea ce am facut noi cu mana noastra :). Gatiti cu pasiune, fara graba, fara stres, iar rezultatele vor fi cele dorite. Pentru Apple Pie nu avem nevoie de foarte multe ingrediente, asta in caz de va pricepeti sa faceti un aluat. Recunosc, eu n-am facut din teama de a nu da gres, dar ma voi risca la un moment dat. Pot spune ca prepararea unui aluat pentru placinta, taitei, imi da mari batai de cap, inca !
Pentru Apple Pie avem nevoie de : 
Foitaj aluat :) ( l-am cumparat din magazin, am cerut aluat pentru placinta nu foi de placinta )
2 lingurite de unt
6 mere

100g zahar brun
1 lingurita scortisoara
1/2 de lamaie
1 ou
zahar pudra
+ faina
Mod de preparare:
Incingem bine cuptorul !

Pentru inceput vom spala si curata merele, le vom taia pe jumatate, scoatem cotorul si le taiem felii cam de 1cm grosime. Le stropim cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si scortisoara si le lasam la odihnit cam 1h si jum pana ce isi vor lasa sucul.


Vom obtine cam 100ml de suc pe care il vom carameliza cu o lingurita de unt si vom stropi merele cu el. Pregatim aluatul pentru placinta, avem grija sa-l intindem bine bine, sa avem faina suficienta incat sa nu se lipeasca de blat.

Ungem tava cu unt, o tapetam cu faina si adaugam primul strat de aluat. Ne vom ajuta de sucitor pentru a lua prima foaie, ca aceasta in cele din urma sa nu se rupa. Adaugam merele, le stropim cu sucul caramelizat si le invelim cu cea de-a doua foaie de placinta.


Crestam placinta, pictam cu oul batut si o dam la cuptor pana ce aceasta se va rumeni.


In aprox 30 de minute, placinta este gata... pudram bine bine cu zahar pudra.. e voilla!
Apple Pie

Bon Appetit ! :)



Apple Pie se serveste racita, eu nerabdatoare am taiat-o cand inca era fierbinte. Sunt curioasa si de rezultatele voastre. Astept cu drag poze si pareri. O zi de duminica frumoasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu