Etichete

marți, 17 septembrie 2013

Orez cu scoici


Introducerea este un pic diferita, mai ales ca nu stiu de unde sa incep. Reteta este preluata de la o persoana, tinand cont ca a fost prima data la mine cand am folosit intr-un preparat sosul de soia. Am ascultat atenta de sfaturi iar rezultatul a fost pe masura. Este bine atunci cand ai cu cine impartasi anumite idei, retete, pareri, lasand egoismul la o parte. Secretul unui preparat reusit nu sta numai in ingredientele folosite ci si in darurirea fiecareia dintre noi atunci cand pregatim un fel de mancare : fie ciorba, desert, mancare de cartofi s.a.
Gata cu povestile, sa trecem la treaba.

Avem nevoie de :
Orez integral. ( acel tip de orez il gasiti prin hypermarket-uri ) este foarte usor de preparat.
1 ceapa medie
Ardei galben si unul rosu ( sa fie mici )
1 Morcov
5 Linguri sos de soia dark
70g de unt
700g scoici
100ml vin alb

Aceasta reteta a fost preparata pentru un numar de 8 persoane. Cantitatile vi le alegeti singuri !  

Mod de preparare

Pentru a fierbe orezul, este bine sa respectam cu strictete indicatiile de pe ambalaj. Intr-o oala punem la fiert apa cu sare iar dupa ce da in clocote adaugam orezul . Acesta se afla in saculeti a cate 125g fiecare ( portie pentru 2 persoane ). 

Eu am folosit 3 astfel de saculeti si a fost suficient. Lasam 10 minute dupa ceas pentru fierbere, dupa care scoatem saculetii si ii lasam la scurs. 


 Intre timp pregatim legumele. Morcovul e bine sa-l fierbem inainte dupa care il vom taia cubulete. Ardeii ii tocam marunt marunt impreuna cu ceapa. Pentru un timp scurt de preparare, recomand sa folositi scoici congelate pe care le gasiti in hypermarket. Le decongelam fara sa adaugam apa. Eu le-am lasat peste noapte la frigider timp in care ele s-au decongelat. Le spalam si le lasam la scurs.
Intr-o cratita punem untul la incins, unt in care vom cali ceapa, ardeiul si morcovul fiert, tocat cubulete.


Dupa ce s-au calit bine legumele, ceapa devine aurie, adaugam scoicile, turnam vinul si lasam sa fiarba cam 10 minute la foc mediu iar in tot acest timp amestecam.
 

Dupa ce am pregatit orezul si l-am scurs, desfacem saculetii si-l aruncam in cratita cu scoici si legume, dupa care turnam si sosul de soia.
Pot lauda orezul : partea buna este ca nu se lipeste, deci sa nu va faceti griji daca folositi acelasi tip de orez ca si mine. Sosul de soia este pentru o culoare usor aramie si gust  ( usor sarat, deci nu este necesar sa mai adaugati sare )
Lasam 2 minute sa fiarba amestecand continuu... E voilla !

  
 Bon Appetit ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu