1.5kg de cartofi
1 ceapă medie
2 morcovi
2 ardei
1 conservă de roşii în bulion
1 legătură de mărar şi una de pătrunjel
Condimente ( sare, piper, foi de dafin )
Mod de preparare:
După ce-am tocat legumele ( ceapa, morocovul respectiv ardeii ), le călim în puţin ulei, peste care vom pune cartofii şi vom acoperi cu apă, astfel încât sa fiarbă cca.20 – 25 min.
Între timp, taiem cârnaţii şi îi punem 7 min la prăjit. ( fiindcă sunt cârnaţi de pleşcoi, nu vă recomand să puneţi ulei în tigaie deoarece îşi vor lăsa destul ulei ). După ce s-au prăjit, îi scoatem frumos pe o farfurie cu un prosop de hârtie pt a eleminia excesul de ulei.
După ce s-au fiert legumele, adăugăm roşiile cubuleţe tăiate, sare-piper după gust şi 2 foi de dafin, iar după 6 min cârnăciorii şi mai lăsăm să fiarbă alte 5 min, bineînţeles la foc mediu.
E voillá . După cum bine se observă, am servit tocăniţa împreună cu mămăliguţă şi smântână ( opţional )
Bon Appétit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu