Sincer nici macar nu stiu cum sa denumesc reteta. Inca n-am ajuns in stadiul in care sa dau un nume deosebit retetelor inventate de mine sau de mama mea care-mi da idei. Reteta se incadreaza in categoria acelor mancaruri pe care le servim si la final rostim : A fost buna si gustoasa.
Avem nevoie de :
Muschi de vita ( acesta trebuie sa fie congelat cand il pregatim )
Usturoi
2 leg de patrunjel
Ulei de masline
Capere
Vin
Sare
Usturoi
2 leg de patrunjel
Ulei de masline
Capere
Vin
Sare
Mod de preparare
Spuneam mai sus ca muschiul de vita trebuie sa fie congelat - acest lucru ne va ajuta sa-l taiem in felii subtiri subtiri, pe care le vom bate usor cu ciocanul de snitele.( avem nevoie de un cutit cu zimti bine ascutit )
Curatam usturoiul si-l tocam marunt, patrunjelul il spalam si-l tocam si pe acesta marunt, caperele: le vom taia in patru sau le vom toca.
Curatam usturoiul si-l tocam marunt, patrunjelul il spalam si-l tocam si pe acesta marunt, caperele: le vom taia in patru sau le vom toca.
Intr-un castron vom amesteca bine patrunjelul, usturoiul, caperele si un praf de sare, iar cu acest amestec umpluem feliile de carne ( ne ajutam de o lingurita ) pe care le vom rula si le vom prinde la capete cu scobitori. Le asezam frumos intr-un vas rezistent la cuptor, stropim cu ulei de masline si le introducem in cuptorul bine incins, timp in care le lasam sa se faca si pe o parte si pe cealalta, dupa care vom adauga vin si apa lasandu-le la fiert cam 1h jumatate sau chiar 2h, iar in tot acest timp completam atat cu apa cat si cu vin. In acel sos putem adauga capere sau masline.
Pentru garnitura avem nevoie de :
Cartofi pe care ii vom felia si ii vom fierbe intre timp
Un morcov ( si pe acesta il vom felia si-l vom fierbe impreuna cu cartofii )
50g unt
Sare
Un morcov ( si pe acesta il vom felia si-l vom fierbe impreuna cu cartofii )
50g unt
Sare
Iar pentru sos avem nevoie de :
3 linguri de smantana
zeama de la o jumatate de lamaie
2 linguri de ulei
marar verde proaspat
sare
zeama de la o jumatate de lamaie
2 linguri de ulei
marar verde proaspat
sare
Intr-o cratita, punem untul la topit si vom praji usor cartofii si morcovii dupa care ii vom aseza pe o farfurie acoperita cu un prosop de hartie pentru eliminarea surplusului de ulei.
Sosul il preparam astfel : Amestecam smantana cu zeama de lamaie, ulei, un praf de sare si mararul verde tocat marunt. Adaugam la rece pentru o jumatate de ora.
Dupa ce toate preparatele sunt gata, le asezam pe farfurie si dam startul la servire.
E voilla !
Bon Appetit !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu