Da, ati ghicit : Orez cu lapte. Am ales aceasta denumire la cererea tatalui meu care a fost incantat ( nici nu avea cum sa fie altfel ) de ceea ce a gasit in pahar.
De data aceasta nu m-am luat dupa un gramaj anume pentru ingrediente. Ori de cate ori am facut orez cu lapte, am dat gres. Ba am pus prea mult orez si putin lapte sau viceversa, ba am pus prea mult zahar sau deloc, ba prea multa esenta de vanilie etc. De data aceasta totul a fost spontan si din ochi. Pozele n-au iesit pe placul meu, insa rezultatul final conteaza .
Avem nevoie de :
1L de lapte
Jumatate de pahar de orez
2 linguri si jumatate de zahar
1 pliculet de zahar vanilat
Cateva picaturi esenta de vanilie ( jumatate de esenta din fiola )
Coaja rasa de la o lamaie
Scortisoara
Jumatate de pahar de orez
2 linguri si jumatate de zahar
1 pliculet de zahar vanilat
Cateva picaturi esenta de vanilie ( jumatate de esenta din fiola )
Coaja rasa de la o lamaie
Scortisoara
Pentru surpriza din pahar :
Cateva capsuni
Nutella sau ciocolata topita intr-un pahar cu lapte fierbinte. ( pentru sos )
Nutella sau ciocolata topita intr-un pahar cu lapte fierbinte. ( pentru sos )
Mod de preparare.
Punem laptele la fiert pana ce va forma de doua ori caimac ( tineti minte : la foc mic, altfel riscam sa ardem oala. E bine sa folosim un tuci ). Adaugam orezul, amestecam in tot acest timp, el se va pierde prin lapte, dar sa nu ne agitam pentru ca este foarte mult lapte si putin orez. Nu, este ca si cum am face pilaf, doar ca ne pacaleste laptele. Dupa ce acesta a fiert pe jumatate, adaugam zaharul, coaja rasa de lamaie, picaturi de vanilie si plicul de zahar vanilat. In caz de iese prea dulce, completati cu lapte si lasam sa fiarba 15-20 de minute, iar in tot acest timp amestecam continuu. Dupa ce preparatul este gata, il vom lasa la racit.
Intr-un pahar adaugam o lingurita de nutella ( sau sos de ciocolata ), felii de capsuni, o lingura de orez cu lapte racit, felii de capsuni pe margine si tot pe margine adaugam nutella ( sau sos de ciocolata ) nu foarte multa si iar o lingura de orez cu lapte si presaram cu scortisoara pe deasupra.
E voilla . Bon Appetit !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu