8 portii . Avem nevoie de :
1 piept de pui
500 g carne de vită
Melci ( am folosit acest tip de melci primiţi de la mama mea, dar bineînţele că îi puteţi înlocui cu Cannelloni pe care îi veţi găsi în orice supermarket, hypermarket )
Parmezan ras
1 morcov
1 ou
Spanac
Pătrunjel
Condimente ( noce, oregano, sare, piper )
Sos alb ( Bechamel )
1L Lapte
3 linguri de făină
Unt
Noce
Mod de preparare
Punem la fiert o oală cu apa, sare şi ulei.
Am aşezat melcii în tigaie, astfel încât să nu existe spatiu liber între ei.
După ce apa s-a fiert, punem melcii la fiert cca. 15 min la foc mediu.( vă sugerez să mai puneţi vreo 2 3 în plus, deoarece există şi posibilitatea ca ei să se sparga în timpul fierberii ). Să amestecaţi din când în când uşor cu o lingură, spatulă din lemn sau plastic. După ce melcii s-au fiert, îi scoatem la scurs şi apoi îi vom aşeza pe un prosop umezit, astfel încât ei să nu se usuce.
Sosul alb ( Bechamel )
Într-un tuci am adăugat un sfert de unt la topit, laptele, un vârf de cuţit de noce şi 3 linguri de făină. Amestecăm bine bine cu telu, sa nu se formeze cocoloaşe şi aşteptăm ca această compoziţie să se lege. După ce dă în clocot, mai lăsăm să fiarbă aprox. 7 min. ( în tot acest timp amestecăm ) .
Între timp vom face şi sucul de roşii, pe care îl vom pune într-o tigaie, adăugăm sare şi piper după gust. În caz de iese mai acrişor, veţi adăuga o linguriţă de zahăr.
Compoziţie melci
Taiem morcovul mărunt mărunt.Carnea o vom da prin maşina de tocat ( am folosit amestec de carne vită-pui , dar nu este necesar ca şi voi să folosiţi această combinaţie. Puteţi avea doar vită sau pui ), după care într-o tigaie punem puţin ulei ( eu l-am preferat pe cel de măsline ), călim morcovul, adăugăm carnea, şi amestecăm bine.
După ce culoarea cărnii s-a schimbat, vom pune puţină apă,oregano, un vârg de cuţit de noce, sare şi păiper după gust, astfel încât carnea să fiarbă împreună cu toate aceste condimente. După ce carnea s-a fiert, o vom pune la scurs, ca ea să fie cât mai uscată.
Tocăm pătrunjelul şi spanacul. Deoarece suntem în sezon de iarnă, am preferat să cumpăr spanac congelat şi să folosesc 5 cubuleţe pe care impreună cu pătrunjelul le-am fiert foarte foarte puţin( cca. 3 min) în tigaia în care am pregatit carnea.
Punem carnea într-un castron, adăugăm oul crud, pătrunjelul cu spanacul, 3 linguri de parmezan şi amestecăm bine bine. Începem sa umplem melcii, cu mâna, că aşa este cel mai simplu, şi îi aşezăm în tavă pe sosul de roşii, după care adăugăm sosul alb, astfel încât melcii să fie acoperiţi în totalitate. ( sfatul meu este sa aveţi o tava adâncă, deoarece sosul alb se va umfla la un moment dat). Punem melcii în cuptorul bine încins, şi îi lăsăm aprox. 20 de min la foc mediu sa fiarbă bine bine cu sosul alb.
Pofta Buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu