Etichete

marți, 17 septembrie 2013

Sarmale


Majoritatea dintre voi serviti sarmale cu carne tocata de porc. Cum eu, nu consum carne de porc, aceasta reteta este un pic ( dar nu foarte mult ) schimbata. Mi se pare usor sa prepari o cratita de sarmale. Este vorba doar de timp si rabdare la impachetat .
Avem nevoie de :

2 verze murate
1kg amestec de carne ( pui si vita )
100g de orez
1 ceapa mare
cimbru
sare si piper
foi de dafin
Pasta de bulion
Mod de preparare
Tocam ceapa marunt marunt, spalam orezul, alegem cu grija foile de varza ( pastram varza si pentru tocat ), dam carnea prin masina de tocat ( este cel mai bine sa tocam carnea in casa ), si intr-un bol, amestecam 3 linguri de bulion cu apa.
Luam carnea, ceapa, orezul, cimbru, sarea, piperu' : le aruncam intr-un castron si incepem sa amestecam cu mainile .
Cu ajutorul unei linguri, vom adauga carnea pe foi de varza, impaturim si inchidem la capete.
Dupa ce terminam de impachetat, pregatim o cratita rezistenta la cuptor. Turnam putin ulei, adaugam un strat de varza taiata firicele, un rand de sarmale si cateva limguri de pasta de bulion amestecat cu apa.
Si tot asa : adaugam iar un strat de varza, sarmale, pasta de bulion, si daca ne mai ramane varza, acoperim. Dupa ce-am pus totul in cratita, pe margine, vom adauga apa, pana ce aceasta ajunge la ultimul strat de sarmale format si miscam usor de cratita astfel incat, apa sa se patrunda peste tot . Deasupra, vom acoperi preparatul cu primele foi adunate de pe varza.
Introducem cratita in cuptorul bine incins, pentru 2h1/2 ... 3h, la foc mediu. Din cand in cand, verificam daca mai este apa in cratita, daca nu, completam : carnea si varza trebuie sa fiarba bine.
E voilla ! Acestea sunt sarmalutele mele .

Bon appetit !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu