Etichete

marți, 17 septembrie 2013

Linguine cu creveti si dovlecei


Vreau sa multumesc tuturor celor care m-au votat pana in momentul de fata . Apreciez faptul ca ati petrecut putin timp si mi-ati acordat zilnic cate un vot. Concursul s-a incheiat, insa nu m-am aflat in primii 10 cei mai votati participanti. Placerea cea mai mare a fost ca mi-am dat aceasta sansa si m-am inscris in concurs. Chiar daca in urmatoarele zile nu voi pleca la Roma ( deoarece acesta a fost premiul pentru 2 participanti alesi de juratii Masterchef, din cei aflati in TOP 10 :)) ) , voi crea o mica Italie la mine in bucatarie, prin preparatele pe care le voi pregati in continuare. Probabil vor mai urma concursuri, si din nou ma voi inscrie. O voi face din placere ca si pana acum. Ma voi pregati mult mai mult atunci cand voi avea timp, voi incerca in continuare retete noi, deoarece si aceasta reteta Linguine cu creveti si dovlecei, a fost preparata pentru prima data. Din pacate numai tatal meu a gustat  pastele preparate de mine, era singura persoana in acel moment acasa ( in mod obisnuit, el este cobaiul meu , el incearca si degusta, el critica si da nota de final ). Fiindca am ramas incantata de aromele si gustul satisfacator al acestei retete, cu siguranta o voi mai prepara.  Tot in aceeasi zi, am pregatit si Apple Pie, tot pentru prima data si a iesit foarte buna. Nu ma laud singura, insa, atunci cand nici eu nu mai am nimic de obiectat in sensul ca " mai trebuia zahar, lasata in cuptor.. etc " e clar ca nu am dat gres din prima si totul a fost asa cum mi-am propus  inca din momentul in care...  cu o seara inainte , am pus capul pe perna si am recapitulat tot ce aveam de facut pentru a doua zi : pregatesc ingredientele, bateria de la aparat sa fie incarcata, stare de bine si mult spor la treaba. Rezultatele vor fi asa cum imi doresc . Si asa au fost. Acum sa trecem la reteta, gata cu povestile. Cu siguranta si pe site la Barilla a fost afisata reteta, insa am avut grija sa pozez fiecare pas pentru a va usura munca :).
Avem nevoie de : 
175g Linguine Barilla

12 cozi de creveti
1 dovlecel micut ( zucchino )
7 - 8 rosii cherry
3 linguri ulei de masline extra virgin
1 catel de usturoi
parmezan
1/2 ardei rosu iute, fara seminte, sare si piper. ( 2 pers )
Mod de preparare.
Decorticam cozile de creveti, scoatem filamentul negru din interiorul lor.  Crestam spatele cu lama cutitului si scoatem filamentul negru.


Taiem rosioarele sferturi, spalam dovlecelul,  ii taiem in patru felii pe lungime, apoi scoatem interiorul cu seminte si taiem partea ramasa in bastonase subtiri. Zdrobim si crestam usturoiul, ardeiul il tocam marunt.


Intr-o tigaie, incingem uleiul si calim usturoiul zdrobit. Adaugam ardeiul iute, apoi dovleceii si rosiile. Scoatem usturoiul din tigaie si calim legumele la foc mare, amestecand cu grija ca sa nu se zdrobeasca. Cat pregatim legumele, avem grija si de paste. 1.5L de apa pus la foc, inainte ca apa sa fiarba, adaugam un praf de sare , iar cand da in clocot  pastele, si le pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj ( 8 min ) .


Scoatem legumele din tigaie si le dam deoparte, punem crevetii pe care ii calim la foc mare. Dupa ce-am calit crevetii adaugam legumele la loc in tigaie, amestecam, si condimentam cu sare si piper.


Dupa ce pastele sunt gata, le scurgem bine ( fara sa le racim ), le aruncam inapoi in oala in care au fiert si presaram parmezan . In Italia, parmezanul nu este folosit la pastele cu preparate din peste sau fructe de mare. Eu am folosit parmezan pentru a da un plus de gust si de savoare pastelor, nu am presarat peste preparatul in sine.

Turnam crevetii cu dovleceii peste paste si amestecam cu grija.


E voilla ! Linguine cu creveti si dovlecei. O reteta simpla, gustoasa, satioasa si perfecta pentru o zi de sambata. Timp de preparare : maxim 30 de min. :)


Pentru cei curajosi sa incerce fructele de mare ( crevetii m-au costat 12 lei ) si pentru cei care vor pregati Linguine cu creveti si dovlecei si nu numai, astept cu drag parerile si pozele voastre.
Bon appetit! :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu