De curand mi-am achizionat o noua carte de bucate " best of GoodFood - cele mai bune retete cu pui " 100 de combinatii. Spre rusinea mea, nu mai stiam cum sa gatesc puiul, iar cartea a picat la fix. Dupa ce am rasfoit-o bine bine, m-am hotarat s-o cumpar si nu m-am putut abtine sa nu prepar o reteta. Retetele sunt destul de usor de abordat chiar si pentru ...un incepator :). Deoarece timp prea mult la dispozitie nu am avut, trebuia sa ma pregatesc si pentru job, am rasfoit de cu seara carticica, in cautarea unei retete rapide si usoare, si am dat peste pui cu ratatouille la cuptor, mai pe romaneste - pui cu legume.
Avem nevoie de :
1 vanata ( aprox.200g )
1 dovlecel ( aprox.300g )
5 rosii medii
cativa catei de usturoi
cateva ramurele de rozmarin
ciuperci brune ( puteti folosi orice fel de ciuperci )
2 ardei rosii
bucati de piept de pui ( sau pulpe, aripioare )
ulei de masline
sare si piper
Veti observa lipsa pozelor din timpul pregatirii puiului cu ratatouille la cuptor, insa nu m-am gandit ca este necesar.
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200 C / gaz.6 .
Spalam legumele, taiem ciupercile in 4, rosiile in 4, ardeii ii taiem cubulete, la fel si dovlecelul cu vanata, aruncam totul in tava si amestecam cu cativa stropi de ulei de masline astfel incat toate legumele sa fie acoperite de ulei ( cu mana este cel mai simplu ) .
Se aseaza pieptul de pui cu pielita in sus ( ideal ar fi sa pastram pielita deoarece puiul in cuptor nu se va gati prea mult iar carnea nu se va usca ) , asezam cateva ramurele de rozmarin, asezonam cu sare si piper, aruncam cativa catei de usturoi( fara sa-i curatam sau zdrobim ) si stropim cu putin ulei de masline. Se da tava la cuptor pana cand puiul este bine rumenit si legumele sunt moi. Orice fel de salata verde este bine servita cu acest preparat de pui cu ratatouille de legume la cuptor. Eu am preparat o salata de baby spinach si rosii, cu o vinegreta de ulei de masline cu zeama de lamaie si sare. E voilla :)
Bon appetit ! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu