Prima data pentru mine cand fac papanasi. Pentru ca mi-au iesit buni, ii postez. Am mai incercat fel si fel de retete din categoria dulciurilor si rezultatul final a fost un dezastru. Cel mai bun exemplu pe care il am este : Pepene prajit cu iaurt si nuci caramelizate " reteta preluata din cartea lui Gordon, si-am avut de suferit o noapte intreaga din cauza starilor de greata. Totusi incercarea moarte n-are, iar gusturile nu se discuta !
Revenim la desertul nostru de azi. Evident prin restaurante, papanasii sunt o minunatie, insa, cei facuti in casa, sunt facuti de noi, stim ce ingrediente punem, cat de proaspete sau nu sunt iar pe langa toate acestea, ingredientul de baza este " sufletul ".
( 8 papanasi ) Avem nevoie de :
500g branza dulce
10-12 linguri de faina
2 plicutele zahar vanilat
1/2 pliculet praf de copt
un praf de sare
2 oua
Smantana
Dulceata ( de care va place cel mai mult )
Ulei pentru prajit
10-12 linguri de faina
2 plicutele zahar vanilat
1/2 pliculet praf de copt
un praf de sare
2 oua
Smantana
Dulceata ( de care va place cel mai mult )
Ulei pentru prajit
Mod de preparare
Adaugam intr-un castron branza dulce, ouale, zaharul vanilat, praful de copt si faina la urma . Pentru inceput adaugam 10 linguri de faina si framantam bine pana ce aluatul incepe sa se prinda.
Aluatul este gata in momentul in care acesta nu se va mai lipi de, degete. Daca aluatul continua sa se lipeasca, mai adaugam faina usor, nici foarte multa, deoarece riscam sa iasa papanasii ceva mai tari.
Din acest aluat realizam bulgari ca la piftele : vom face o gaura in mijlocul acestora cu ajutorul unei lingure de lemn, trecuta prin faina, si alti bulgari mai mici pentru capacul papanasilor .
Ii punem la prajit in uleiul bine incins pana ce acestia se vor rumenii bine bine.
Avem grija sa-i scoatem pe un prosop de hartie, pentru eliminarea surplusului de ulei.
E voilla ! Se servesc cu smantana si dulceata din belsug.
Bon appetit !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu