Etichete

marți, 17 septembrie 2013

Ruladă de pui. ( Ochi de elefant )



Avem nevoie de :
6 ouă
1 piept de pui
Ciuperci ( conservă )
Făină
Caşcaval
Condimente ( sare , piper )

Mod de preparare

Pentru început vom pune ouăle la fiert. După ce apa dă în clocot, le vom mai lăsa apox. 10 min ca ele să se întărească bine bine.
Între timp tăiem pieptul pe jumătate şi vom începe să-l batem cu ciocanul de şniţele, astfel încât să-l subţiem( dar nu foarte mult ).

Taiem caşcavalul şi ciupercile. Puteţi deasemenea sa folosiţi câteva ciuperci taiate la conservă.

Condimentăm pieptul cu sare şi piper după gust, aşezăm ouăle, caşcavalul şi ciupercile, rulăm şi începem să-l închidem la capete şi lateral cu scobitori. Îl dăm prin făină, avem grijă să-l scuturăm un pic astfel încât să eliminăm surplusul de făină, şi-l adăugăm în tigaia cu uleiul încins( aveţi grijă ), până ce se va rumeni pe deoparte si de cealaltă.

După ce s-a făcut, aşezăm rulada pe o farfurie cu un şerveţel astfel încât uleiul să fie absorbit. Vom lăsa să se răcească,  ca la final să-l tăiem feli. Asemenea vom proceda şi cu cealaltă jumătate de piept.


Am preferat un pat de salată verde, asezonată cu ulei, lamâie, sare şi piper, dar desigur puteţi servi şi cu altceva.  Poftă Bună !!! Fin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu