Etichete

marți, 17 septembrie 2013

Tagliatelle cu fructe de mare


In imagine veti observa faina si oua. Ei bine, am incercat sa fac tagliatelle de casa dar se pare ca nu ma pricep deloc. Nu ma las, cum imi reuseste va voi arata. Deci vom face abstractie de cele 2 ingrediente.
Avem nevoie de :
Tagliatelle ( proaspete sau uscate )
Fructe de mare ( 2 calamari, baby caracatita, creveti )
Rosii
Patrunjel
Cativa catei de usturoi
Un strop de vin alb sec
Chilli ( praf ), peperonchino, sare, oregano.
Mod de preparare
Curatam crevetii, calamarii ( pe interior ), caracatita, le spalam si le taiem cubulete ( mai putin crevetii ).

Tocam rosiile cubulete, usturoiul si patrunjelul marunt.

( am folosit aceleasi poze ca cele din reteta Vongole in sos, deoarece le-am pregatit in paralel ).
Intr-o cratita turnam 4 linguri de ulei ( de preferat cel de masline ), adaugam patrunjelul si usturoiul, lasam sa se caleasca, punem rosiile cubulete, amestecam bine bine, sare, peperonchino, chilli, un varf de cutit de oregano, lasam sa fiarba 5 minute, adaugam vinul si iar lasam sa fiarba 5 minute, dupa care vom adauga bucatile de caracatita si calamar plus alte 3 minute de fierbere iar la final pentru 2 minute crevetii.
Tagliatellele se arunca in apa clocotita cu sare si un strop de ulei, lasandu-le 11 minute pentru a fierbe.
Mai sus va povesteam ca am incercat sa fac tagliatellle de casa si nu mi-au iesit. Motivul : n-am intins aluatul foarte bine iar acestea au iesit ceva de genu ...
Norocul meu a fost ca am avut tagliatelle de rezerva, pe care le-am fiert in apa cu sare si un strop de ulei, le-am scurs de apa ( fara sa le racesc ) si le-am adaugat peste sosul cu fructe de mare pentru alte 2 minute.
e voilla...
Bon Appetite ! ( scoicile sunt din reteta Vongole in sos )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu