Etichete

marți, 17 septembrie 2013

Mere coapte de sezon


Parfumul merelor coapte cu scortisoara, imi aminteste de sarbatorile de iarna. Fiindca nu mai este mult pana la Craciun, ne pregatim caietelul cu retetele ce le vom prepara in perioada sarbatorilor de iarna. Una dintre cele mai apreciate retete de Craciun si nu numai, este cea a merelor coapte cu scortisoara. O reteta simpla ce poate fi servita in orice moment al zilei.
Avem nevoie de :
6 mere ( in functie de nr. de persoane si de pofte )
Scortisoara
Miere
Migdale sau nuci

Mod de preparare
Dam drumul la cuptor pentru a se incinge. Spalam bine merele, le scobim si pastram capacelele.
Pudram fiecare mar cu scortisoara, adaugam o lingurita de miere, migdalele ( nucile ) pisate si le adaugam in tava pe foaia de copt.
Acoperim fiecare mar cu capacelul acestuia si le introducem in cuptor pentru 30 de minute la foc mediu.
E voilla.
Bon appetit !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu