Etichete

marți, 17 septembrie 2013

Ciorba taraneasca de pui


Avem nevoie de :
1 pui
2 ardei grasi
50g radacina de patrunjel
1 pastarnac
2 morcovi
2 cartofi
1 ceapa
1 dovlecel
1 cutie de rosii cubulete
1 legatura de patrunjel
1 legatura de leustean
1L bors
Mazare verde
Fasole verde


Mod de preparare
Punem intr-o oala apa si sare la incalzit dupa care adaugam puiul sectionat. Eu am folosit tot, mai putin pieptul pe care l-am oprit. Lasam sa fiarba si se spumeaza.
Intre timp curatam legumele, tocam ceapa, ardeiul gras, morcovii, radacina de patrunjel, dovlecelul, pastarnacul, cartofii ii taiem cubulete si ii lasam in apa rece pentru eliminarea surplusului de amidon.


Dupa ce spumam puiul si da in cateva clocote, adaugam legumele, inclusiv mazarea si fasolea verde, care dupa cum bine observati, acestea sunt congelate. Se pot folosi si conservate ( le scurgeti de lichid si se trec prin jet de apa rece ).

Lasam sa fiarba ( eu am redus din cantitatea de supa formata, se pare ca era prea multa de la inceput ), adaugam rosiile cubulete, dam in cateva clocote, adaugam borsul, la fel, dam in cateva clocote… sare daca mai este nevoie …

E voillá ! Se asterne o ploaie de leustean si patrunjel pe deasupra.



Bon Appétit !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu