Am revenit pe vechiul si primul meu blog culinar. Pe sareainbucate, am intampinat ceva probleme si am decis sa revin inapoi pe blogspot.com. Cu aceasta ocazie va intampin cu o reteta noua si anume : Briose cu banane si ciocolata. :)
O reteta de briose usor de preparat, servite in orice moment al zilei, raman pufoase si gustoase chiar si pentru a doua zi. ( asta daca mai raman ) . Pentru aceste briose cu ciocolata si banane avem nevoie de urmatoarele ingrediente :

135g zahar
1 plic praf de copt
1/2 lingurita de sare
170g bucati de ciocolata ( folositi ce fel de ciocolata doriti )
120g unt
240ml de lapte
2 oua
2 banane coapte
1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare :
Preincalzim cuptorul la 190 de grade C.
Topim untul si il racim . ( eu l-am topit la microunde ). Cu ajutorul unei furculite, pisam bucatile de banana si le adaugam intr-un bol unde am amestecat laptele,esenta de vanilie, oule si amestecam. Adaugam si untul topit amestecand bine bine cu ajutorul unui tel.
Intr-un alt castron, cu ajutorul unei spatule amestecam: faina, zaharul, bucatile de ciocolata, praful de copt si sarea.
Adaugam compozitia de oua, lapte si banane peste cea cu faina, zahar si ciocolata si amestecam usor pana ce nu vor mai fi urme de faina. Nu foarte mult deoarece briosele se vor intari.
Nu uitam sa pregatim formele de briose: le ungem cu unt iar cu ajutorul unei linguri, turnam compozitie in forme si le dam la cuptor pana ce se rumenesc ( in jur de 20 - 25 de minute ), le incercam cu scobitoarea. Compozitia din formele de ceramica a stat in cuptor in jur de 25 de minute. Cea aflata in formele de silicon s-a copt mai repede : 15 - 18 minute. Nu deschidem cuptorul in primele 15 minute, verificam cu lumina si cand s-au rumenit incercam cu scobitoarea.
Et voila !
Bon appetit ! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu