Placinta cu mere facuta dupa reteta mamei mele este o placinta mult visata si foarte gustoasa. Ori de cate ori mama ne facea placinta cu mere, in casa mirosea numai a mere si a scortisoara. De data aceasta am avut grija sa urmaresc tot procesul de coacere cu lanterna. Intr-o reteta anterioara am specificat faptul ca, cuptorul meu nu este foarte perfomant si din aceasta cauza prajiturile nu-mi ies ca la carte.
Avem nevoie de :
1kg mere
8 linguri de zahar + 2 linguri de zahar pentru mere
3 oua
9 linguri de ulei
10 linguri de faina
1 lingurita de scortisoara
Esente ( 2 de vanilie + 1 de rom )
coaja rasa de la o lamaie + zeama de la o jum de lamaie
un cubulet de unt + inca putin pentru uns tava
10 linguri de lapte
zahar pudra
1 praf de copt stins cu putin otet.
Mod de preparare
Pentru inceput incingem bine cuptorul.
Spalam merele, le curatam si le dam prin razatoarea mare dupa care le pregatim intr-o cratita ( eu am folosit un tuci ) cu un cub de unt, doua linguri de zahar, o lingurita de scortisoara si esenta de rom. Avem grija sa amestecam timp de 10 minute la foc mediu, iar la final adaugam zeama de lamaie si lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim blatul : intr-un castron mixam ouale cu zaharul . Adaugam laptele, praful de copt stins in putin otet, coaja de lamaie, esentele de vanilie, faina si uleiul. Mixam bine pana ce se formeaza o crema omogena ( nici foarte subtire nici foarte groasa ).
Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina, dupa care turnam jumatate din compozitia formata si o adaugam in cuptorul bine incins aprox 3 minute ca acesta sa prinda o coaja la suprafata. Scoatem tava din cuptor, adaugam merele , nivelam, si restul de compozitie. Reducem focul la minim si lasam placinta in cuptor cca 40 de minute.
Taiem placinta dupa ce aceasta s-a racit si pudram cu zahar din belsug.
Bon appetit ! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu