Reteta este preluata de pe TV Paprika din emisiunea " James Martin pe malul Mediteranei ". In general, retetele prezentate de catre James, sunt extrem de usoare. Chiar si reteta de " Biscotti " tot de acolo este preluata. Sunt ingrediente care se gasesc si la noi, iar in caz de nu gasim, exista intotdeauna alternative. Rulourile de vinete cu mozzarella si sos de rosii, este o reteta ce poate fi servita atat la pranz,cat si la cina, iar ca timp de preparare : 30 de minute . 2 rulouri, sunt suficiente pentru a savura un deliciu mediteranean, iar pentru pofticiosi... 3, 4... cine stie .
Avem nevoie de :
( eu am pregatit pentru 3 persoane )
( eu am pregatit pentru 3 persoane )
1 vanata
Mozzarella ( pe piata se gasesc mult mai multe feluri de mozzarella, insa eu va recomand sa cumparati una de origine italiana : mozzarella in zer )
1 capatana de usturoi
2 oua
Pentru cei curajosi, pot adauga si stafide la ingrediente ( in reteta sunt incluse. Mie nu prea imi plac stafidele )
Rosii prunisoare
Parmezan
Condimente ( sare, piper )
Si nu in ultimul rand frunze de Busuioc proaspat . In hypermarket gasiti busuioc proaspat la pungi. Recomandat este sa cumparati unul in ghiveci, este mai ieftin si va tine si mai mult, avand in vedere faptul ca va puteti folosi oricand de el.
Mozzarella ( pe piata se gasesc mult mai multe feluri de mozzarella, insa eu va recomand sa cumparati una de origine italiana : mozzarella in zer )
1 capatana de usturoi
2 oua
Pentru cei curajosi, pot adauga si stafide la ingrediente ( in reteta sunt incluse. Mie nu prea imi plac stafidele )
Rosii prunisoare
Parmezan
Condimente ( sare, piper )
Si nu in ultimul rand frunze de Busuioc proaspat . In hypermarket gasiti busuioc proaspat la pungi. Recomandat este sa cumparati unul in ghiveci, este mai ieftin si va tine si mai mult, avand in vedere faptul ca va puteti folosi oricand de el.
Cantitatile vi le alegeti singuri !
Mod de preparare
Pregatim ingredientele : tocam usturoiul marunt, rosiile le spalam si le taiem cuburi mari, vanata o taiem felii, batem 2 oua, feliem mozzarella, culegem busuiocul de frunze, pe care le vom spala si le vom scurge pe un servetel.
Pentru inceput, dam feliile de vanata prin ou si le prajim cate 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu. Le vom lasa la scurs pe un servetel.
Intr-o cratita, incingem cateva linguri de ulei ( de masline, daca nu, merge si cel de floarea soarelui ) unde vom adauga rosiile cubulete impreuna cu usturoiul, sare, piper si cateva frunze de busuioc. Nu uitam sa punem capacul.
... timp in care pregatim rulourile de vinete. Cum procedam : dupa ce feliile de vinete s-au scurs de ulei, vom presara parmezan ras si stafide ( pentru cei ce le adora ) si cate o felie de mozzarella. Rulam si inchidem la mijloc cu o scobitoare.
Vom adauga rulourile in cratita si cate o felie de mozzarela peste acestea, plus frunzele de busuioc ramase.
Punem capacul si le lasam la foc mediu pentru 5-7 minute.
E voilla ! Se servesc imediat .
Bon appetit !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu