Etichete

marți, 17 septembrie 2013

Ciorba de loboda cu " oua romanesti "


Ciorbita de loboda cu oua romanesti, reteta pe care obisnuim s-o preparam pe timp de vara sau primavara. Cum vremea de afara a fost favorabila pentru cultura anumitor legume/verdeturi, la mine pe piata inca se gasesc anumite legume pe care obisnuim sa le cumparam atunci cand le este vremea. Am fost placut surprinsa atunci cand am gasit loboda proaspat culeasa din gradina proprie ( am cumparat si-am bagat si pentru la iarna ), ceapa verde, ridichi si salata verde. Sper ca si voi, dragi cititori, daca aveti pofta de ciorba de loboda, mergeti si cautati, acum cat mai este timp. Este usor de preparat si nu in ultimul rand : foarte gustoasa, servita alaturi de ceapa verde.
Avem nevoie de :
5 legaturi de loboda
1L de bors ( sunt persoane care acresc ( sau nu ) ciorba cu otet, insa eu prefer Borsul de Tecuci )
2 cepe mari verzi ( sau 3 mai mici )
1 ceapa medie uscata
2 morcovi
1 cescuta de orez
oua ( in functie si de nr de portii )
1 legatura de leustean
1 legatura de patrunjel
cateva linguri de ulei
sare
suc de rosii
Mod de prepare
Pentru inceput, vom culege frunzele de loboda de pe legaturi si le vom spala in 5 ape.
Curatam morcovul si-l dam prin razatoarea de zarzavat, taiem ceapa verde si-o tocam marunt marunt, la fel vom proceda si cu ceapa uscata.
Dupa ce-am spalat frunzele de loboda, le vom taia firicele subtiri...
Intr-o oala, turnam 5 linguri de ulei, ulei in care vom cali ceapa, morcovul si ceapa verde.

Dupa ce-am calit legumele, adaugam loboda si apa cat sa ajute la fierberea acesteia la foc mediu.
Dupa cca 20 de minute de fierbere, adaugam sucul de rosii ( il putem prepara astfel : amestecam 2 linguri de bulion cu 10 linguri de apa ) sau il putem cumpara direct din comert. Lasam sa fiarba cam 15 minute dupa care vom turna 700ml de bors , lasam sa dea in cateva clocote, adaugam orezul...
... iar dupa cca 7 minute, spargem cate un ou, rand pe rand, fara sa le batem, direct in ciorba de loboda, timp in care acestea vor fierbe si asa se vor forma ouale romanesti.
Asezonam cu o ploaie de patrunjel si leustean tocat.
E voilla ... Ciorba de loboda cu oua romanesti !

Bon appetit !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu