Etichete

marți, 17 septembrie 2013

Musaca


Chiar daca afara este o vreme caniculara, eu nu ma feresc de caldura din bucatarie si placerea de a gati . Astazi m-am trezit cu un chef si o pofta de musaca. Mi-am facut curaj si am  trecut la treaba cu sacosa prin piata la cumparaturi dupa toate cele necesare.
Avem nevoie de :
1kg carne tocata ( vita, pui, mixta, )
1 ceapa mare
1kg cartofi
1 legatura de patrunjel
1 cutie de rosii in bulion
usturoi
unt si lapte pentru piure
Condimente ( sare, piper, cimbru )
Mod de preparare
Se curata cartofii, se taie cubulete si se lasa in apa rece pentru eliminarea surplusului de amidon, dupa care se pun la fiert intr-o oala cu apa si sare.
Intre timp tocam ceapa marunt marunt, usturoiul ( eu am folosit usturoi verde, dar merge si cel normal ) si le punem la calit in cateva linguri de ulei pana ce acestea isi schimba culoarea.
Dupa ce usturoiul si ceapa devin aurii, adaugam carnea si amestecam bine bine pana ce aceasta isi va schimba culoarea dupa care vom adauga rosiile in bulion si putina apa necesara fierberii.
Dupa 7 min de fierbere, adaugam patrunjelul tocat, sare, piper, cimbru ( dupa gust ) si mai lasam sa fiarba 10 minute.
Dupa ce cartofii au fiert, ii pasam bine bine, adaugam untul si 3 linguri de lapte, sare, piper si amestecam bine bine.
Cand sosul cu carne este gata, il vom adauga  intr-o sita pentru a se scurge de sos ( daca nu facem acest lucru, riscam ca tot sosul sa intre in piure si asa nu se vor mai diferentia straturile de carne si piure ).
Intr-o tava rezistenta la cuptor ( poate fi si de Iena ) adaugam sosul si piureul : primul strat va fi cel de piure, urmat de carne si iar piure . ( Eu am preferat cu piure musacaua, dar se pot folosi si cartofii taiati felii subtiri la fel asezati in straturi, dar asa nu vom mai scurge carnea de sos ).
Introducem tava in cuptorul bine incins la foc mediu, pentru 15-20 de minute...
E voilla !
Preparatul se serveste fierbinte cu cascaval si ketchup pe deasupra ( dupa preferinta ) .   Bon Appetit !
( Nu ma ajuta aparatul deloc deloc...  )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu