1 varză potrivită
1 ceapă
Cârnati ( fie ei de plescoi sau porc )
Pastă de bulion
Mărar
Ulei
Cimbru
Foi de dafin
Piper şi sare după gust
Mod de preparare
Tăiem varza firicele ( gustati dinainte sa vedeti cat de sărată este pentru a o lăsa 1h la desărat. Dacă este foarte sărată, este de preferat să o lăsaţi în apă ), şi o stoarcem bine bine de apă.
Tocăm ceapa şi o punem la călit în 3-4 linguri de ulei, după care vom adăuga varza şi apă pentru a fierbe.
Amestecăm 2-3 linguri de pastă de bulion cu apă şi turnăm peste. Adăugăm piper boabe, 2-3 foi de dafin, cimbru ( după gust ), şi amestecăm bine bine şi o vom lăsa 15 minute la foc mediu.
Prăjim cârnaţii 5 minute pe foc, îi scoatem pe un şerveţel pentru a elimina surplusul de ulei, după care îi vom adăuga peste varză şi apoi băgăm varza în cuptorul încins până se rumeneşte bine bine la foc mediu, aprox. 40 min.
E voillá
Bon Appétit !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu