Etichete

joi, 16 noiembrie 2017

Tarta cu pere




Povestea unei tarte cu pere, a pornit de la ideea de a face o tarta cu prune.
Azi dimineata, pana sa plec spre sala, o prea frumoasa mamica, a postat pe al ei cont de instagram, o tarta cu prune, ce arata demential.
Cat au fost prunele pe piata, mereu am amanat mometul de a face o tarta cu prune.
Recunosc, sunt influentata de ceea ce vad in jurul meu, sunt lucruri pe care le vad si imi plac, sunt oameni ce-i intalnesc si-mi plac, sunt carti despre care tot aud si mi le cumpar, sunt gusturi si retete ce vreau sa le reproduc. Ma straduiesc sa iau ce-i mai bun din jurul meu, sa dau la o parte lucrurile mai putin placute, sa creez emotii, nu doar prin mancare dar si prin felul meu de a fi.
Fiecare dintre noi suntem o inspiratie pentru cei din jurul nostru, putem fi din categoria " asa da " si " asa nu ".
Sa avem curajul sa ramanem noi insine, sa dam la o parte lucrurile care ne supara, prin orice mijloc terapeutic. Multi dintre noi o facem prin citit, prin dans, prin gatit, prin miscare, plimbari, s.a.
"Omul, din greseli invata!", este primul lucru pe care mi l-am amintit cand am pornit cuptorul.
Zilele trecute am facut un cheesecake pe care nu l-am mai adus aici, pe blog, din cauza faptului ca s-a ars putin mai mult pe blat, din cauza cuptorului ce nu mai are butonul gradat, acesta fiind inlocuit, iar focul a fost cam mare.
De data aceasta m-am asigurat ca flacara nu mai este atat de agresiva, si chiar daca tarta va sta putin mai mult in cuptor, sper doar sa iasa asa cum trebuie.
E normal atunci cand o patim, sa fim mai prudenti, sa avem mai multa grija, dar increderea si perseveranta sa nu dispara.
E normal sa dam gres, mai ales cand ne lovim de un lucru nou, si e normal ca acesta sa ne descurajeze, pe moment. Nu inseamna ca nu trebuie sa mai incercam, asta o putem face schimband tactica.
Nimic nu este imposibil, putem obtine tot ceea ce ne dorim, mai devreme sau mai tarziu, important este sa avem incredere si speranta ca lucrurile se vor aseza la timpul lor.
Si pentru ca nu am mai gasit prune pe piata, am ales sa fac o tarta cu pere si nuci care a iesit delicioasa, numai buna pentru o vreme atat de mohorata, dar totodata relaxanta.
Am observat ca vremea de afara ne influenteaza starea de spirit, cel putin pe mine ma linisteste.
Este adevarat ca nu mai detinem acelasi nivel de energie pe care il avem intr-o zi cu soare. Dar este momentul oportun de a ne reincarca bateriile, pentru zilele cu soare. :)
Pentru tarta cu pere, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Aluatul este compus din:
7 linguri de ulei
7 linguri de zahar
7 linguri de apa
1 ou
1 praf de copt pe care l-am turnat direct in compozitie
un praf de sare
o esenta de vanilie
si faina cat cuprinde, pentru a ne da ocazia de a ne juca frumos cu aluatul reusind astfel sa il modelam.

Compozitia:
3-4 pere,
o mana de nuci,
esenta de migdale
2 lingurite de miere
30g unt

Feliem perele, nu foarte subtiri, si le lasam intr-un bol impreuna cu esenta de migdale.


Aluatul il pregatim in felul urmator:
Amestecam oul impreuna cu apa, zaharul, uleiul, esenta de vanilie, ajutandu-ne de un tel.
Adaugam praful de copt, praful de sare si faina de data aceasta amestecand cu mana toate aceste ingrediente, pana ce obtinem un aluat usor de intins.
Obtinem foaia de aluat, o asezam in forma si adaugam feliile de pere peste aceasta.
Punem nucile, turnam mierea peste compozitie si restul bucatelelor de unt.


Dam la cuptor pentru 50 de minute la o temperatura de 150 grade celsius.
Lasam tarta sa se raceasca pentru a o putea taia.
Et voilla, tarta cu pere si nuci, de sezon :)




Merge de minune cu inghetata de vanilie. 
Bon appetit!
Sa fie bucurie in bucatarie, si nu va descurajati daca nu va iese din prima :)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu