Etichete

joi, 2 noiembrie 2017

Paste cu pui si spanac proaspat


Un alt mod de a incheia o zi incarcata este acela de a gati.
Multi dintre noi incheiem ziua intr-un anume mod in care ne putem relaxa, eu cateodata prefer sa-mi inchei ziua ori prin a citi ,ori prin a gati. In ultima perioada recunosc ca m-am aruncat in lectura, si asta datorita unori carti si povesti frumoase pe care le-am descoperit ori mi-au fost recomandate.
Poate multi dintre voi va ganditi: are prea mult timp la dispozitie sa faca acest lucru.
Nu, e vorba doar de cum ne prioritizam lucrurile atat in timpul zilei cat si in viata, pentru a face ceea ce ne dorim, pentru a obtine lucruri, s.a.
Inainte de a avea jobul pe care il am la ora actuala, ceea ce imi ofera suficient timp la dispozitie in a face si alte lucruri, mult mai multe in afara de somnul dupa care tanjesc in anumite zile atunci cand ma intorc de la zbor, aveam un job full time, ceea ce presupunea 9 ore de munca ( 1h pauza ), plus doua zile pe saptamana libere, dintre care una era dedicata treburilor casnice, iar acelea nu erau mereu in weekend.
Era un job solicitant psihic, rabdarea imi era pusa la incercare zi de zi, intalneam fel si fel de oameni, insa totul tinea de atitudinea mea in fata lor.
Era o provocare pentru mine, fiecare client in parte.
Nu e greu dar nici usor atunci cand lucrezi cu oamenii, de foarte multe ori plecam incarcata negativ iar singurul lucru care ma deconecta de toata aceasta stare, era mersul pe jos de la job catre casa, dar si gatitul.
Fiecare dintre noi avem o pasiune, o pasiune ce ne ofera prilejul de a ne petrece mai mult timp cu noi insine. O pasiune care ne ajuta sa ne descoperim pe noi ca si oameni, care ne dezvolta si care ne da sansa de a fi intr-un univers doar al nostru.
Pentru asta trebuie sa avem timp, sa ne facem timp. Macar pentru acest lucru.
Tindem sa spunem ca nu avem timp de nimic, ca nu avem timp sa comunicam unii cu ceilalti, ca nu avem timp sa ne cunoastem, ca nu avem timp.
Totul tine de a ne face timp pentru ceea ce ne dorim, pentru ceea ce ne place si pentru ceea ce stim ca ne relaxeaza.
Iar daca nu avem timp acum pentru aceste lucruri, cand anume vom avea?
Sa ne gasim timp sa gatim pentru cei dragi daca nu pentru noi, acest lucru ii va bucura enorm.
Pe langa minunata cina pe care o veti pregati, voia buna va fi la locul ei, si ce poate fi mai frumos si placut decat prin a incheia ziua alaturi de cei ce iti sunt recunoscatori pentru mancarea delicioasa dar si pentru gestul in sine.
Sa ne apreciem mai mult unii pe ceilalti, fie ca ne gatesc ori incropesc cateva gustari de seara, acest lucru nu este facut doar la nevoie, dar si din dorinta de a ne arata iubirea, respectul si recunostinta unii in fata celorlalti.
Sper ca si de data aceasta, reteta este una foarte simpla, usor de abordat, iar gustul pe masura asteparilor.
Nu aveti nevoie de foarte multe ingrediente, pentru trei persoane, am folosit:
2 conserve de rosii cubulete
1/2 piept de pui dezosat si fara pielita
o capatana de usturoi
sare, piper
paste
ulei de masline
o caserola de baby spanac proaspat
o cutie mica de smantana pentru gatit
parmezan

Am pus apa la fiert pentru paste impreuna cu sare, iar dupa ce aceasta a ajuns in punctul de fierbere, am adaugat pastele, amestecand din cand in cand, lasandu-le la fiert atat cat scrie pe cutie, intre 8 si 10 minute.
Pieptul de pui l-am taiat cubulete, si l-am pus in 3 linguri de ulei de masline, impreuna cu sare si piper pentru a se rumeni.
Dupa ce puiul este gata, dam bucatile la o parte, iar in tigaia in care am pregatit puiul, peste ramasitele de pui ramase, vom adauga alte 3 linguri de ulei de masline, usturoiul tocat bucatele, sare, piper, rosiile cubulete, iar dupa circa opt minute de fierbere, vom adauga smantana lichida.
Amestecam aproximativ trei minute, dupa care vom adauga fruntele de spanac proaspat.
( nu stiu daca este gresit sau nu, dar intotdeauna obisnuiesc sa spal salata, frunzele de spanac, tot ce este intr-o caserola, curatat si ambalat ).


Amestecam iar dupa un minut adaugam si bucatile de pui, lasand astfel compozitia pe foc alte doua minute.
Dupa ce pastele au fiert, le vom adauga si pe acestea peste sosul format, e voilla...

Paste cu pui si spanac proaspat.




Bon appetito
Sa fie bucurie in bucatarie !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu