Etichete

marți, 17 septembrie 2013

Vongole in sos



Avem nevoie de

1 saculet de scoici ( le-am cumparat din hypermarket )
1 jumatate de pahar vin alb sec
Rosii
Zeama de la o lamaie
1 cutie rosii cubulete
Cativa catei de usturoi
Patrunjel
Chilli ( eu am folosit praf, dar il recomand pe cel proaspat )
Sare, piper. oregano.
Mod de preparare
Lasam scoicile in apa cu sare timp de 30 de minute, dupa care le vom curata de firicele ( le vom trage spre exterior ) si piatra depusa. ( la mine tot acest procedeu a durat 1h si jumatate... trebuie rabdare multa si un cutit cu zimnti. In cele din urma, al meu s-a tocit )
Intre timp tocam rosiile cubulete, usturoiul si patrunjelul marunt. Daca vom folosit chilli proaspat, il tocam si pe acesta.

Intr-o cratita suficient de adanca, turnam 4 linguri de ulei ( de preferat cel de masline ), punem usturoiul si patrunjelul la calit, dupa care vom adauga rosiile si ardeiul ( chilli ). Dupa cateva minute de fierbere, adaugam rosiile cubulete, sare, piper, un varf de cutit de oregano iar in cele din urma vin alb.

Dupa cateva minute de fierbere, adaugam scoicile curatate si spalate. Acoperim cu un capac pentru inabusire si mai lasam 5 minute pe foc. Scoicile care nu s-au desfacut se arunca. Inainte de servire turnam zeama de la o lamaie peste preparat.
e voilla ...
Bon Appetite ! ( se servesc calde, cu diferite preparate din fainoase, pe langa alte fructe de mare sau cu paine prajita )

Un comentariu:

  1. La fel si descrierea felului in care se curata. ,,dupa care le vom curata de firicele ( le vom trage spre exterior ) si piatra depusa.,, Vongola nu are ,,firicele,, care trebuiesc îndepărtate.

    RăspundețiȘtergere