Etichete

duminică, 18 decembrie 2016

Brownie cu dulceata de coacaze, coaja de portocala si scortisoara



I-am dat aceasta denumire deoarece consider ca aceste ingrediente au facut ca Brownie-ul din seara aceasta sa fie delicios, de post si de servit tot, tot, tot.
Suntem in perioada postului, cum am mai povestit intr-o postare anterioara despre cum privesc eu postul, zic sa nu ne rezumam doar la a consuma alimente vegetale, si sa fim mai recunoscatori pentru ceea ce avem, inconjoara, sa ne gandim ca nu toti au avut aceeasi sansa ca si noi, si nu doar in aceasta perioada a anului sa gandim asa, ci... zi de zi.
S-aveti parte de zile linistite, frumoase, pline de voie buna si pace. 

Pentru brownie, nu aveti nevoie de foarte multe ingrediente:

200g faina,
150g zahar
25ml esenta de rom
30g cacao
coaja de la o portocala
100ml apa
1/2 lingurita de praf de copt
1/2 lingurita de bicarbonat
1 lingurita de scortisoara
un varf de cutit de praf de sare
60ml ulei de floarea soarelui
100g nuci macinate
50g ciocolata neagra ( 50% cacao )
4 linguri de dulceata ( puteti folosi ce dulceata doriti )
nuci pentru ornat.

Mod de preparare

Mai intai vom amesteca ingredientele uscate, si anume : nucile, faina, cacao, praful de copt, bicarbonat, praful de sare, scortisoara, ajutandu-ne de un tel.
Intr-un alt castron vom amesteca zaharul, uleiul, dulceata, adaugam esenta de rom si omogenizam cele doua compozitii la finalul careia adaugam ciocolata topita si coaja de portocala. Amestecam cu o spatula, turnam compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, nivelam, ornam cu bucati de nuci si dam la cuptor la 180g pentru aproximativ 30 de minute. Verificati din cand in cand, trebuie sa treaca testul " scobitoarea " .
Puteti de asemenea sa preparati si o glazura, eu nu am mai avut din ce si eram prea nerabdatoare sa tai prajitura :).

Et voila, Brownie cu dulceata de coacaze, coaja de portocala si scortisoara.




Spor si bucurie in bucatarie s-aveti. 
Craciun frumos! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu