Etichete

marți, 21 octombrie 2014

Piure de mazare cu ficatei


Ella Eyre - Home

In urma postarii mele de pe facebook, cu acel carnetel de retete, am revenit azi cu rezultatul final. Majoritatea persoanelor cu aceeasi pasiune, si anume: cea a gatitului, urmaresc fel si fel de show-uri culinare, de la Masterchef, Hell's Kitchen, F de la Fantastic ( emisiunea lui Gordon Ramsay de pe TV Paprika ), ori 15 minute cu Jamie Oliver etc, si aici prefer sa vorbesc in cazul meu, am intentia de a prelua cateva retete si de a le pregati chiar daca am o multime de carti culinare ale celor intitulati mai sus si nu numai. Preiau ceea ce ma atrage, din mai multe puncte de vedere, si aici fiind vorba de o pasiune si de un blog culinar, ma atrag anumite retete, fara a tine cont de dificultatea acestora, rezultatul este cel dorit la urma urmei si bucuria de a gusta dupa retetele unor personalitati sau a unor participanti ai show-ului MasterChef.
Emotia pregatirii se instaleaza inca din momentul in care scriu reteta, pana a doua zi cand ma trezesc si plec direct la cumparaturi. Este pentru prima data cand am pregatit un piure de mazare, si recunosc ca mi-am dorit un blender acum ceva timp si spre rusinea mea nu am ajuns sa-l folosesc atat de des pe cat imi imaginam atunci ca il voi folosi. Uite ca este bun atunci cand il ai si face minuni.

Hurts - Miracle

Ei bine, pentru piureul de mazare cu ficatei, nu avem nevoie de foarte multe ingrediente, si anume :

Ficatei de pasare
500g mazare
700ml lapte
1 ceapa
usturoi
smantana ( cu o concentratie de grasime cat mai mare )
200g unt
sare, piper, ierburi italiene ( gasiti mixuri in rasnite la hypermarket ).


Mod de preparare  :

Intr-o oala adaugam laptele la fiert impreuna cu ceapa. Cand se apropie punctul de fierbere al acestuia aruncam mazarea si fierbem totul la foc mic, fara sa uitam sa mai amestecam din cand in cand.

Pregatim ficateii.
Ii spalam bine, bine si ii curatam de acele firicele de grasime, topim 150g de unt intr-o cratita si ii adaugam impreuna cu usturoiul zdrobit. Avem grija sa acoperim cu capac.





Asezonam cu sare, piper si ierburi italiene atat mazarea care fierbe in lapte cat si ficateii.
Dupa ce mazarea a fiert, o transformam intr-un piure ajutandu-ne de un blender... si acum vine partea interesanta.

Cu ajutorul unei site si a unei linguri, vom strecura piureul intr-un alt recipient.


Daca aveti o sita mai mare, cu atat mai bine, economisiti mai mult timp. :)
Dupa ce am terminat de strecurat piureul de mazare, adaugam doua linguri de smantana, 50g de unt si amestecam bine, bine.
Asezam in farfurie, et voila... 
Piure de mazare cu ficatei.




Bon appetit ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu