Etichete

duminică, 17 noiembrie 2013

Penne con pollo ( penne cu pui )


Hey dragilor. Stiu ca suntem in post, promit ca in curand voi prepara si o reteta de post. Promit ! Pana atunci, ce-ar fi sa ne delectam cu niste paste? Ador pastele, imi place sa le gatesc in fel si fel de combinatii. Mirodeniile si plantele aromate cum ar fi , busuiocul, oregano si patrunjelul, se folosesc des in sosuri conferind astfel o placere autentica la fiecare degustare.  Pentru pastele cu un sos pe baza de carne, merge mai bine un vin rosu, in timp ce pastele cu peste, scoici sau crema merg cu vin alb.
Reteta este de o dificultate redusa, totul este sa va doriti o portie savuroasa de paste. Cam acestea sunt ingredientele secrete : dorinta si placerea de a gati.

Pentru penne con pollo ( penne cu pui ), avem nevoie de :
o cutie de rosii cubulete
1 jumatate piept de pui
cativa catei de usturoi
ciuperci
masline
oregano, busuioc, chilli, sare
3 linguri ulei de masline
mozzarella
parmezan
250g penne

Mod de preparare:
Pentru inceput pornim cuptorul,  punem apa la fiert ( aprox. 2L ) pentru a fierbe pastele.
Pregatim ingredientele : taiem in cubulete pieptul de pui, ciupercile le curatam, le spalam bine si le taiem in 4 sau in 6, in functie de marimea acestora, tocam usturoiul, feliem maslinele.




Inainte ca apa sa atinga punctul de fierbere, adaugam un strop de sare. Adaugam pastele si le lasam cumintele la fiert, atat cat scrie pe ambalaj. Acestea vor iesi al dente.


Dupa ce am pus pastele la fiert, pregatim sosul.
Intr-o cratita adaugam uleiul, calim usor usturoiul, adaugam ciupercile insotite de bucatile de pui si un strop de apa, nu foarte multa deoarece ciupercile vor lasa la randul lor apa. Lasam sa fiarba la foc mediu cca. 7 minute.

Adaugam rosiile cubulete, maslinele, potrivim cu oregano, busuioc si sare. Daca aveti oregano si busuioc in stare proaspata, cu atat mai bine.

Pentru cei care adora mancarea picanta, in loc de piper, recomand chilli proaspat macinat.


Amestecam bine bine lasandu-le pe foc pentru alte 5 minute. 


Dupa ce pastele au fiert, le scurgem de apa fara sa le racim cu apa rece si le asezam intr-un vas termorezistent, peste care adaugam sosul si feliile de mozarella.


Vom gratina pastele in cuptorul bine incins.. cca. 5 minute...le puteti servi cu parmezan,  Et voila ...






Bon appetito !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu