4 conserve a cate 225g de fasole rosie sau alba
2 morcovi
2 legaturi de marar
1 cutie suc de rosii sau 2 linguri pasta de bulion
2 cepe
1 telina mica
carnati de vita ( sau oricare alt tip de carnati )
sare, piper si ulei.
Mod de preparare:
Mai intai scurgem si spalam fasolea din conserve si o lasam deoparte. Pastrati o cutie goala de conserva.
Pregatim legumele : tocam marunt ceapa, morcovul si telina iar carnaciorii ii taiem cubulete.
Intr-o cratita mare adaugam 3 linguri de ulei si prajim carnatii.
Dupa ce acestia s-au rumenit, adaugam ceapa, telina si morcovul, doua cutii de apa si sucul de rosii lasand la fiert 15 - 20 de minute la foc mediu. Ceapa trebuie sa fie bine bine fiarta.
Dupa ce morcovii si ceapa au fiert, adaugam fasolea si lasam sa mai fiarba alte 10 - 15 minute. Daca este necesar, completati cu putina apa. Mancarica nu trebuie sa " scada " foarte mult. Adaugam sare si piper dupa gust si la final mararul tocat.
Et voila ... mancarica de fasole rosie uscata cu carnaciori.
Bon appetit! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu