Etichete

duminică, 24 aprilie 2016

Risotto cu avocado, struguri si peste la cuptor



Moonlight Breakfast - Time

Mananc si scriu in acest timp, altfel nu imi pot gasii explicatia potrivita pentru acest minunat risotto servit langa pestele pe care l-am facut la cuptor. Aromele sunt foarte diversificate cu un contrast de gusturi extraordinar.
Este prima data cand prepar risotto si il servesc in aceasta combinatie. Un risotto facut la carte iti schimba dispozitia in bine, mai ales ca iti dai silinta sa iasa cel mai bun. Acum nu stiu cat de bine a iesit din punct de vedere teoretic, dar dpdv al gustului clar este: de li cios !
Textura cremoasa, bobul de orez usor al dente.
Reteta a venit in urma unei provocari: Emilia, ai trei ingrediente la dispozitie plus inca un ingredient ales de tine: orez, avocado, strugure iar al patrulea ingredient a fost pestele.
Am stat ceva, ceva si m-am gandit cum as putea combina toate aceste ingrediente pentru a iesi un preparat bun, demn de prezentat, recomandat si usor de abordat. Ei, uitati dragii mei ce a iesit :)
Pai sa trecem la treaba.
Avem nevoie de:
Pentru risotto

1 cana de orez bob lung
600 ml supa de legume
parmezan
ulei
o ceapa mica
sare
patrunjel
avocado
struguri
50 ml de vin alb
unt

Mod de preparare

Spalam foarte bine orezul, pana ce apa devine foarte curata, calim ceapa si apoi adaugam orezul, dupa care il stingem cu 50 ml de vin alb. Amestecam in tot acest timp, pentru a evita ca orezul sa se lipeasca. Adaugam supa de legume fierbinte si continuam sa amestecam pana ce totul devine cremos, aruncam bucata de unt, amestecam din nou, presaram  parmezan, potrivim de sare, amestecam. In tot acest timp, repet, amestecam , nu lasam orezul nesupravegheat. Operatiunea dureaza cam 20 de minute, timp in care amestecam. Insist pe acest lucru tocmai pentru a iesi textura potrivita a preparatului.
Oprim focul si aruncam cateva fire de patrunjel tocate marunt.

Pestele pe care l-am servit alaturi de risotto, l-am pregatit astfel :
Am folosit pastrav pe care l-am asezonat cu usturoi zdrobit, sare, boabe de piper, felii de lamaie, ulei de masline si l-am invelit in staniol dupa care l-am dat la cuptor pentru 50 de minute, la o temperatura de 200 - 220 grade celsius, la jumatatea cuptorului. L-am lasat sa se odihneasca in cuptor dupa ce am oprit focul, timp in care am pregatit risotto.


Dupa ce pestele s-a racit, ce-i drept, pentru un aspect placut si interesant al preparatului, am cules toata carnea de pe oase, am avut grija ca pielea sa ramana intreaga pentru a forma niste " sushi " din peste.
Am asezat rulourile de peste pe farfurie, am adaugat risotto peste care am presarat avocado stropit cu zeama de lamaie dinainte, cateva felii de struguri si gustul a fost wow. V-am zis, aromele sunt diversificate, texturile de asemenea iar rezultatul va ajunge la suflet.

Nu este greu, aveti nevoie de rabdare, migaleala, atentie, pasiune si la final suflet in preparat ! 
Bon appetit ! 



Zambiti in timp ce gatiti ! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu