Etichete

luni, 11 aprilie 2016

Ficat cu legume la cuptor


What So Not - Touched ( Golan live drums bootleg ) 

Culori, curcubeu pe cerul gurii, cam asa as descrie reteta din aceasta seara. 
Stiu, este tarziu pentru a mai gati ceva la ora aceasta, asta daca nu cumva aveti vreo cina mai intarziata.:)
Ma intrebam cati dintre voi aveti curajul sa va asumati atunci cand comiteti o greseala, ca mai apoi sa o indreptati? Da, aceste lucruri sunt valabile si in bucatarie, nu numai in viata reala prin intamplari ce ne definesc ca oameni. 
Nu v-am povestit de o alta experienta de-a mea de prin luna Octombrie a anului trecut,  la un concurs de gatit, unde am dat-o in bara. Da, chiar am dat-o in bara rau de tot pentru ca a fost un fel de " cutia misterelor " cu o bucata frumoasa de pulpa de porc, patrunjel, usturoi, ceapa, vin, rosii cherry si alte ingrediente.
M-am inscris intamplator la acel concurs, cu o reteta de paste de pe blog, jurizarea s-a facut prin imaginea preparatului final si asa am ajuns sa gatesc pentru public si cu o jurizare la final. 
Nu este o scuza, promit sa refac la un moment dat reteta pe care am intentionat atunci sa o fac, cel mai probabil pentru tatal meu ca el nu are probleme daca consuma carne de porc. 
A fost o experienta placuta, din care am avut de invatat si  mi-am invins emotiile intr-un fel sau altul, dorindu-mi ca pe viitor sa gatesc pentru un public mai mare. 
Sa aveti curajul sa experimentati in bucatarie, din greseli sa invatati, sa nu va fie frica sa puneti mana pe o bucata de carne incinsa ori sa gustati dintr-un preparat fierbinte.

Golan - Who Left Me Open




Sunt niste poze pline de amintiri, experiente, trairi si provocari. 

Ei dragii mei, si acum sa revenim la reteta noastra din aceasta seara, maine sa aveti timp sa faceti piata si sa va bucurati de un preparat proaspat si sanatos.
Vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

ficat de pui, 
sfecla
broccoli
spanac
ridichii
branza de capra
usturoi
sare, piper, ulei, 
Cantitatile sunt din ochi, pentru 3 portii, intr-o tava de 15/30 cm. 

Mod de preparare 

Curatam ficatul de pui, impreuna cu sfecla si broccoli-ul il punem intr-o tava peste care adaugam sare, piper , 200 ml de apa,  ulei si usturoiul zdrobind, lasandu-le la cuptor pentru aprox 30, 35 de minute la o temperatura de 200 grade celsius. 
Dupa ce legumele si ficatul de pui s-au facut, le asezam in farfurie, peste care vom adauga spanac proaspat, ridichii feliate si branza faramata.
Eu am asezonat totul si cu cateva picaturi de lamaie. 
Simplu, nu? :) 

Bon appetit ! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu