Gorgon City - Imagination
Dar de o fasole batuta ce ziceti, dragi cititori? Cu ceapa caramelizata in sos de rosii si verdeturi italiene... suna apetisant, da. Si este si de post, btw !
Nu vreau sa va mint, dar am folosit fasole gata fiarta de la conserve, nu am incercat pana acum cu fasole uscata, nu am nici foarte mult timp la dispozitie sa fierb fasolea in 4 ape ( am cautat cateva retete pe net insa am cedat si am ales fasolea la conserva ).
Sanatate in farfurie si pe felia de paine, va asigur. Curaj celor ce inca nu se incumeta sa intre in bucatarie, mult spor celor care o fac deja. Sa va relaxati in timp ce gatiti, sa zambiti, sufletul in preparat sa-l adaugati, sa va bucurati de toti aburii si parfumul milioanelor de arome ce va inconjoara bucataria.
Pentru reteta de fasole batuta, avem nevoie de :
4 conserve de fasole ( rosie cat si alba )
4 cepe mari
4 morcovi mari
4 catei de usturoi
1 cutie de rosii cubulete
condimente ( sare, piper, oregano, busuioc )
Mod de preparare :
Curatam si spalam legumele, fasolea o turnam intr-o sita si o spalam pana nu se mai formeaza spuma la suprafata si o lasam la scurs.
2 cepe le vom taia in jumatati si impreuna cu bucatile mari de morcovi le vom pune la fiert.
Celelalte doua cepe le vom taia julien si le calim, pana acestea vor devenii aurii, Adaugam bulionul de rosii, trei catei de usturoi, sare, piper, oregano, busuioc si amestecam. Lasam sa scada consistenta sosului.
Dupa ce morcovul si ceapa au fiert, pastram 1/4 din supa care s-a format in urma fierberii legumelor, adaugam fasolea, usturoiul si cu ajutorul unui blender mixam ingredientele pana ce totul se transforma intr-o pasta.
Asezam totul in farfurie, adaugam sosul de ceapa ...
Et voila..
Bon apettit !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu