Etichete

sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Chiftele de pui cu cartofi


Motivul pentru care imi place sa prepar acest fel de mancare este ca, pe langa faptul ca reteta este deosebit de rapida si simpla, rezultatul este demn de un adevarat festin si oricine poate sa se serveasca si sa infulece din el. Pentru a pregati chiftele de pui cu cartofi nu va trebuie foarte mult timp, iar ganitura o las la alegerea fiecaruia dintre voi.

Pentru chiftele de pui cu cartofi, avem nevoie de :

1kg carne de pui ( puteti alege orice alt amestec de carne tocata )
2 legaturi de marar
2 cartofi curatati si dati prin razatoarea mare
1 legatura de patrunjel
1 ou
cativa catei de usturoi
sare, piper
1 ceapa medie
ulei pentru prajit
3 linguri de faina
Sos :
1 conserva de rosii cubulete 400ml
usturoi
1 ceapa
oregano, busuioc, sare, chilli proaspat macinat
1 lingurita pasta de bulion
400ml de apa

Mod de preparare

Curatam, spalam si dam prin razatoarea mare cartofii, tocam marunt marunt patrunjelul si mararul, usturoiul il zdrobim, curatam, spalam si tocam marunt marunt ceapa.


Intr-un castron, adaugam carnea tocata de pui, cartofii, verdeturile, usturoiul zdrobit, ceapa, spargem un ou, sare, piper si amestecam bine bine. 


Pe blatul bine bine curatat, sau pe un ziar, presaram faina si incepem sa formam bilute din amestecul de carne, turtindu-le usor in palma. 


Intr-o tigaie adaugam uleiul si-l lasam la incins. Incet si sigur, adaugam chiftelutele in tigaie si avem grija sa acoperim cu capac. Intoarcem bulgarii de chiftele pe cealalta parte si continuam procesul de prajire al acestora.  
Repetam pana ce terminam de prajit toate chiftelele. 


In tot acest timp pregatim sosul. 
Tocam ceapa marunt si o calim in 3-4 linguri de ulei. Adaugam rosiile cubulete, condimentele, lingurita de pasta de bulion , apa si lasam sa fiarba pana scade. Catre final adaugam usturoiul si oprim focul.

Et voila ... chiftele de pui cu cartofi si sos de rosii. 






Bon appetit ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu