Stiuca la cuptor cu ierburi aromatice si piure de cartofi este o reteta pe care am facut-o pentru prima data. Doresc sa specific ca am intampinat cateva probleme " tehnice " la anumite retete, si anume : in mod normal, pentru a va usura si voua munca in bucatarie, pozez pasii pe care ii urmam in realizarea unei retete. Anumite poze de la majoritatea retetelor " s-au dus " si nu mai mi-a ramas decat poza finala. Sper, si imi doresc sa fiu destul de explicita cu sau fara poze. Intradevar, este mult mai usor cand vizualizezi si pasii in realizarea retetei. Si acum sa revenim la reteta noastra. Alegerea ierburilor pentru stiuca la cuptor, sta la atitudinea fiecaruia dintre voi... insa, piureul de cartofi este genial asa cum a iesit.
Pentru stiuca la cuptor cu ierburi aromatice si piure de cartofi, avem nevoie de :
1kg de cartofi

1 morcov mediu
1 ceapa
1 pahar de vin alb demisec
5 linguri de parmezan ras
5 linguri ulei de masline extravirgin
3 catei de usturoi
2 oua
Condimente : sare, piper ( boabe, macinat ), busuioc, patrunjel
Susan si mac
Mod de preparare:
Curatam, spalam, taiem in bucatele cartofii si ii punem la fiert impreuna cu usturoiul. Nu uitam sa adaugam sare in apa.
Intre timp taiem ceapa julien, curatam pestele, morcovul si aruncam totul in tava, amestecand cu 3 linguri de ulei, vin, sare, piper boabe, busuioc si lasam cateva minute pana cand piureul de cartofi este gata.
Dupa ce cartofii si usturoiul au fiert, ii pisam si amestecam cu parmezan, potrivim cu sare si piper, adaugam ouale si amestecam bine bine. Pe o tava, asezam o foaie de copt si ne vom ajuta de o forma sau un pos, pentru a aseza piureul in gramajoare.
Et voila, stiuca la cuptor cu ierburi aromatice si piure de cartofi.
Bon appetit ! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu