Cum spunea chef Gordon Ramsay " inainte de toate, trebuie sa stiti ca mancarea asiatica este deosebit de aromata ". Intotdeauna miros fantastic si nu ar trebui sa faceti economie cand vine vorba de calitatea ingredientelor. Cheia preparatelor este prospetimea, deci totul trebuie sa fie la inaltime . Ghimbirul, usturoiul si ceapa verde, sunt ingredientele nelipsite in astfel de preparate.
Placinta masala de pui, este un preparat numai bun pentru o duminica in familie, astfel am decis sa raspund provocarii Good Food.
Pentru placinta masala de pui, avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
2 linguri de ulei

2 cepe, tocate
1 bucata de ghimbir, de lungimea unui deget, rasa
3 catei de usturoi, zdrobiti
2 linguri pudra de curry, cate 2 lingurite de coriandru macinat, chimion macinat si seminte de mustar
2 lingurite de otet de vin alb sau rosu
2 lingurite de zahar ( alb sau brun )
2 conserve a cate 400g de rosii tocate
150ml lapte de cocos ( cumpara o conserva de 400ml - vom avea nevoie de mai mult pentru topping )
1 ardei rosu mare, curatat de seminte si taiat in bucati mari
1 ardei verde mare, curatat de seminte si taiat in bucati mari
1/2 legatura mica de coriandru, frunzele tocate grosier, tulpinile puse deoparte.
Pentru topping
1,5kg de cartofi fainosi, taiati in bucati foarte mari
150 ml lapte de cocos light
1 lingurita de turmeric
zeama de la o lamaie
1 legatura de ceapa verde, tocata fin, tulpinile de 1/2 legatura mica de coriandru, tocate fin
1 lingurita de seminte de ceapa sau negrilica ( se mai numesc nigella )
paine naan, pentru servit ( optional )
Recomand www.mirodenii.ro sau www.magazinuldemirodenii.ro
Mod de preparare.
Incingem 2 lingurite de ulei intr-o cratita adanca. Rumenim rapid bucatile de piept de pui pe ambele parti, apoi le transferam pe o farfurie.
Dam focul mai mic si adaugam restul de ulei, ceapa, ghimbirul si usturoiul. Calim usor pana se inmoaie.
Adaugam condimentele si mai gatim totul cateva minute amestecand.
Adaugam otetul, zaharul, rosiile si laptele de cocos. Adu mancarea la punctul de fierbere si o las-o sa fiarba 10 minute.
Adaugam bucatile de piept de pui impreuna cu ardeii si mai fierbem totul inca 20 de minute, pana cand puiul se patrunde bine, iar sosul mai scade.
Pentru prepararea toppingului, punem cartofii intr-o oala mare cu apa, ii aducem la punctul de fierbere, apoi ii mai fierbem circa 10-15 minute, in functie de cat de mari sunt bucatile. Ii scurgem bine de apa apoi ii punem la loc in oala lasandu-i sa se usuce cateva minute.
Adaugam laptele de cocos si turmericul in oala si zdrobim cartofii. Ii asezonam cu zeama de lamaie si sare apoi incorporam ceapa verde si tulpinile de coriandru.
Transferam masala de pui intr-un vas de copt. Asezam deasupra linguri de piure de cartofi, apoi presaram semintele. Poate fi acoperita si tinuta la frigider pana la 2 zile ( sau congelata pana la o luna ) .
Incingem cuptorul la 200grd si coacem placinta timp de 25 - 30 de minute ( sau 45 de minute, daca ai tinut-o la frigider ) pana cand devine foarte fierbinte si aproape crocanta la suprafata. O servim daca preferati alaturi de paine naan.
Et voila !
Bon appetit ! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu