Hmmm, aproape 7 luni de cand nu am mai postat nimic pe blog. Sper sa am parte de o revenire cat de cat placuta atat prin reteta pe care urmeaza sa v-o impartasesc cat si prin restul povestirii.
In tot acest timp am gatit, foarte rar ce-i drept, timpul nu mai mi-a permis atat de mult, iar cand gateam nu aveam nimic la indemana sa pozez. Azi in schimb mi-era dor sa gatesc, sa fac ceea ce-mi place cu adevarat, sa ma relaxez si sa-mi bucur apropiatii cu un preparat dulce. Pana una alta, mai vreau sa va arat cateva preparate culinare de care m-am bucurat in frumoasa vizita din Italia. Din pacate nu le-am pozat pe toate, dar cu siguranta vor aparea retetele pe blog.
Nu mai tin minte denumirea pestelui, dar felul in care a fost preparat este demential. File de peste pe pat si invelit cu felii de cartofi, bagat la cuptor, asezonat cu sare si piper, cateva picaturi de ulei de masline, servit alaturi de rucola sau rosii. O nebunie, asta va pot spune sigur!!!
Ravioli cu ricotta si sos ragu ! Ravioli proaspat facuti,umpluti cu ricotta si peste acestia un sos de rosii cu carne tocata ( vita ) , usor condimentata, serviti bineinteles cu o ploaie de parmezan proaspat razuit.
In concluzie, italienii chiar se pricep sa faca mancaruri foarte bune, fara sa se complice foarte mult, simplu si gustos.
Asa am mancat intr-un restaurant din Guardia Perticara.
Si acum sa revenim la desertul nostru de azi.
Acum doua saptamani, dupa o choco lava care a iesit mai mult sufleu, m-am decis sa pregatesc unor prieteni dragi, proaspat reintorsi din vacanta un alt desert de care nici in acel moment nu eram sigura ca-mi va iesi. Astfel am pregatit chiar si un desert de back-up in cazul in care dadeam gres cu tarta.
Da, a fost o tarta cu mascarpone si fructe de padure care din fericire a iesit asa cum mi-am dorit, dar voi reveni cu reteta zilele urmatoare.
Pentru mini tartele de ciocolata, avem nevoie de :
Aluat :
250g faina alba " 000 "
125g zahar brun
135g unt
1 ou
1 galbenus
1 lamaie
sare
12 Forme de aluminiu
Crema ganache :
300g ciocolata menaj
150 ml smantana dulce.
Mod de preparare
Taiem untul bucati si il lasam sa se inmoaie la temperatura camerei. Turnam faina in forma de fantana intr-un castron. Punem in mijloc 125g zahar, 1 ou, 1 galbenus, bucatile de unt, coaja rasa de lamaie si un praf de sare.
Amestecam rapid cu varful degetelor, apoi cu palmele, incercand sa omogenizam aluatul cat mai repede posibil.
Acoperim cu o folie alimentara si il lasam 30 de minute in frigider.
Presaram faina pe planseta si punem aluatul in centru; rupem bucatele din aluat pe care le facem bilute si le intindem cu sucitorul, imbracam o forma rotunda de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Taiem cu un cutit aluatul care depaseste marginea formei si intepam pe fund cu o furculita.
Punem formele in cuptor pentru 25 de minute la 180 grade C, apoi il lasam sa se raceasca.
Cat tartele sunt in cuptor, pregatim crema ganache :
Taiem ciocolata in bucati si o topim la bain-marie. Punem smantana la fiert si o turnam peste ciocolata topita. Amestecam ingredientele cu o lingura de lemn pana cand compozitia devine neteda si lucioasa. O folosim imediat.
SFAT ! Pentru a evita ca in timpul topirii ciocolata sa nu formeze granule, avem grija sa nu cada in ea nici macar o picatura de apa. Smantana in schimb, trebuie sa fie fierbinte, fara a da insa in clocot.
Dupa ce tartele sunt gata, crema la fel, le umplem cu ciocolata ...
Et voila ... Mini tarte cu ciocolata ( crema ganache )
Bon appetit, dragii mei !
Sper ca in ciuda absentei mele de pe blog, sa cititi cu aceeasi placere retetele facute cu mult drag si spor in bucatarie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu