Ei bine, daca aseara v-am indulcit cu o mini tarta cu ciocolata ( crema ganache ), in seara aceasta zic sa facem niste paste.
Pastele, in fel si fel de combinatii le ador si le savurez cu aceeasi placere si pofta, mereu. Neaparat cu parmezan! Sunt diferite retete de paste care in mod normal nu se servesc cu parmezan, dar acum fiecare cum ii place. Incerc totusi sa nu exagerez pentru a savura si celelalte ingrediente.
Reteta aceasta de farfale cu ton, sos alb si sos rosu, am preparat-o prima data in Italia impreuna cu Alex. Ne era foarte foame, nu aveam unde sa mancam la acea ora ( 14:00 p.m ). Au un orar foarte strict in ceea ce priveste serviciu si pauza de masa. Italienii chiar respecta ora mesei si ora de odihna, iar ca turist in tara lor, sa vrei sa mananci in intervalul orar 14:00 - 17:00, intr-un restaurant, nu prea ai sanse. Si nu doar in Italia se intampla asta, din cate am inteles. In fine, sa revenim.
Bun, ce avem : ton avem, usturoi avem, o rosie avem, smantana de gatit avem, paste avem.. suficient zic, ceva bun tot va iesi !
Si asa a fost :).. Guarda...
Paste, nu neaparat farfale, puteti folosi chiar si penne.
rosii,
smantana pentru gatit
patrunjel
peperoncino
sare, piper,
ton bucati,
parmezan
un strop - ulei de masline.
Mod de preparare :
Punem apa la fiert pentru paste, iar cand ajunge in punctul de fierbere, adaugam un praf de sare si pastele, si le vom fierbe atat cat scrie pe ambalaj.
Sosul : Tocam usturoiul, cateva frunze de patrunjel, sa citez : " Asa la misto " , si le calim putin. Rosiile, le vom da prin razatoarea mare, apoi vom trece piureul format printr-o sita, cu lingura, deasupra craticioarei cu usturoi si patrunjel. Adaugam tonul bucati ( scurs de ulei ), smantana de gatit.
Amestecam in tot acest timp, asezonam cu sare, piper, peperoncino ( sa nu scapati prea mult ), si mai lasam aprox. 5 min la foc mediu. Cand sosul a scazut, adaugam pastele fierte, mai lasam 2 minute pe foc si servim.
Et voila ... Farfale cu ton, sos alb si sos rosu " Asa la misto " :) .
Bon appetit !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu