Etichete

miercuri, 11 decembrie 2013

Tagliatelle cu sardine si rosii


Stiu, in ultima vreme am lipsit de pe blog. Am cateva planuri culinare pe care imi doresc sa le duc la bun sfarsit. Momentan nu pot divulga despre ce este vorba. Promit ca o voi face inainte cu 2 zile de Craciun pentru a va oferi si voua timp si de ce nu, idei noi de cadouri. :).
Pana atunci, ce-ar fi sa ne delectam cu o noua portie savuroasa de paste cu sardine si rosii cherry care sunt foarte dulci si dau un plus retetei noastre de astazi? Rapida si foarte usoara, reteta este preluata din revista Good Food, mai nou, revista pe care o cumpar luna de luna de la magazin. Pe langa colectia de carti de bucate, revista Good Food are un plus, si asta datorita retetelor rapide si gustoase.
Sa trecem la treaba zic .
Pentru tagliatelle cu sardine si rosii, avem nevoie de :

400g tagliatelle
2 conserve a cate 100g de sardine in ulei
200g rosii cherry
cativa catei de usturoi
busuioc
sare si alte condimente la alegere ( oregano, peperoncino )
ulei de masline.

4 portii

Mod de preparare :

Pentru inceput vom pregati pastele pe care le adaugam in apa ( foarte multa )clocotita cu un strop de sare  pentru a le fierbe atat cat scrie pe ambalaj, pentru a avea parte de niste paste al dente. Cum ne dam seama daca sunt al dente? Acestea se vor lipi de cratita.


La jumatatea timpului de fierbere al pastelor, pregatim si celelalte ingrediente. Taiem rosiile in sferturi, tocam usturoiul si scurgem sardinele de ulei. 


 Intr-o tigaie incapatoare incingem putin ulei de masline, calim cateva secunde usturoiul, apoi adaugam rosiile si sardinele impreuna cu condimentele. Le lasam cca. 5 min sa se faca.
Nu uitam de paste.
Le scurgem bine de apa, fara sa le racim si le adaugam in tigaie amestecandu-le astfel cu sosul de sardine si rosii.
Et voila... Tagliatelle cu sardine si rosii cherry.



Tin sa va anunt ca cel mai aprig critic culinar in materie de paste, este mama, care este un maestru al bucatariei italiene. Nu vede ceea ce postez, doar daca ii arat, sau mai roaga pe cineva priceput sa-i arate si ei, ce mai fac fetele. Evident ma suna sa-mi spuna ca mai trebuia un condiment, ca a mai gatit ceva nou si deja imi insira toti pasii.  Important este ca acum are parte de toate aceste preparate pe care le pregatesc.

                                                                   Bon appetit ! :)

3 comentarii: