Etichete

duminică, 15 decembrie 2013

Pizza cu pui si ciuperci


DA, da , da ! Am facut pizza fara a folosi vreun mix pentru blat, ori blat de pizza gata facut. Nu! Am facut blatul acasa, impreuna cu mama. De fapt, m-am ocupat de poze mai mult, ea a framantat, m-a ajutat cu blatul. A mai avut vreo doua experiente nu foarte ok, dar acum... a iesit mai mult decat ok. Delicioasa si pufoasa. Am ales sa fac blat pufos de pizza .

Pentru blatul de pizza avem nevoie de :  500g aluat

400g faina alba " 000 "
200ml apa
1/2 cub drojdie de bere
3 linguri de ulei de masline extravirgin
1lingurita de zahar
sare

Metoda de preparare
Dizolva drojdia sfaramata in apa calduta. Adauga un praf de sare, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic cu o lingura si toarna peste faina asezata in forma de fantana.



Framanta-l bine, strange-l in forma de bila, presara-l cu faina si pune-l intr-un castron tapetat cu faina. Lasa-l cca 45 de minute la loc calduros. Imparte-l in doua. Intinde fiecare parte de aluat pentru a-l pune intr-o tava unsa cu ulei si apoi mai lasa-l 20 de minute la caldura, acoperit. 

Topping pentru pizza cu pui si ciuperci.

piept de pui
ardei gras
ciuperci
rosii
mozarella
masline
condimente : oregano, busuioc.
ulei de masline.
cascaval 

Cantitatile pentru topping vi le alegeti singuri in functie si de cata pizza veti  face. Aveti grija sa nu incarcati blatul de pizza cu foarte multe ingrediente. 
Si astfel; fierbem pieptul de pui pe care mai apoi il vom taia in bucatele mici, ciupercile le curatam si le spalam bine bine, le taiem feliute si le asezam intr-o vinegreta de ulei, patrunjel tocat, piper, busuioc si oregano, ardeiul il taiem, feliem rosiile si mozzarella.

Sosul 

Cred ca de sos am fost cea mai incantata. Am renuntat la ketchup si am preferat un sos home made. 
Pentru acesta avem nevoie de :
1 conserva de rosii cubulete
1 lingurita oregano
1 lingurita busuioc
praf de sare
1 lingura de ulei de masline. 
Punem totul in blender si mixam pana se formeaza un sos fin si aromat. 


Asamblarea pizzei. 
Dupa cele 20 de minute de stat la caldurica, luam tava cu aluat, ungem marginile cu ulei de masline, apoi ungem blatul cu sos de rosii, si adaugam ingredientele. 
Peste mozzarella punem si putin oregano pentru un plus de aroma.


Dam pizza la cuptor ( 200g celsius ) in zona de mijloc,  pentru aprox 20 de minute. 
Et voila... pizza cu pui si ciuperci. 





Mama mea. Criticul meu culinar. Ei ii datorez si  dedic aceasta postare cu cea mai aspectuoasa pizza facuta acasa. Ea s-a ocupat de aluat, ceea ce este cel mai important la o pizza, de framantatul acestuia. Eu m-am ocupat de poze si pregatirea celorlalte ingrediente. :)

Bon appetit ! :) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu