Etichete

duminică, 12 iunie 2016

Terci de ovaz cu fructe


Dupa ceas, 10 minute pentru prepararea acestui mic dejun sanatos, satios si gustos. 
Usor sceptica in privinta gustului delicios al terciului de ovaz. Tine doar de noi cum dorim sa-l mixam, astfel incat sa iasa ceva pe placul nostru. Poate fi servit cu fructe proaspete, congelate, miere, seminte, fructe uscate, s.a. Putem adauga scortisoara si chiar esente de arome. V-am zis, il putem imbunatatii dupa placul nostru. 
Pentru o portie de terci de ovaz, am folosit

3 lg fulgi de ovaz
1 ceasca de apa ( in privinta texturii, aceasta poate varia si mai putem adauga pe parcurs )
un praf de sare 
1 lingurita de miere
fructe ( am adaugat felii de banana, fructe de padure congelate, merisoare )

Adaugam intr-o cratita cu fundul gros fulgii de ovaz pentru a se praji pret de 2 minute, turnam apa peste si continuu amestecam cu o lingura de lemn. 
Presaram un praf de sare si continuam sa amestecam. Daca terciul de ovaz devine consistent mai putem adauga apa pentru a-l inumuia si de a da o textura ca de gris, mai moale. 6 minute dureaza procesul de fierbere al fulgilor de ovaz.
Oprim focul, adaugam o lingurita de miere, amestecam, servim intr-un bol, peste care asezam fructele dorite.
Et voila, terci de ovaz cu fructe .




Bon appetit ! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu