Dupa ceas, 10 minute pentru prepararea acestui mic dejun sanatos, satios si gustos.
Usor sceptica in privinta gustului delicios al terciului de ovaz. Tine doar de noi cum dorim sa-l mixam, astfel incat sa iasa ceva pe placul nostru. Poate fi servit cu fructe proaspete, congelate, miere, seminte, fructe uscate, s.a. Putem adauga scortisoara si chiar esente de arome. V-am zis, il putem imbunatatii dupa placul nostru.
Pentru o portie de terci de ovaz, am folosit
3 lg fulgi de ovaz
1 ceasca de apa ( in privinta texturii, aceasta poate varia si mai putem adauga pe parcurs )
un praf de sare
1 lingurita de miere
fructe ( am adaugat felii de banana, fructe de padure congelate, merisoare )
Adaugam intr-o cratita cu fundul gros fulgii de ovaz pentru a se praji pret de 2 minute, turnam apa peste si continuu amestecam cu o lingura de lemn.
Presaram un praf de sare si continuam sa amestecam. Daca terciul de ovaz devine consistent mai putem adauga apa pentru a-l inumuia si de a da o textura ca de gris, mai moale. 6 minute dureaza procesul de fierbere al fulgilor de ovaz.
Oprim focul, adaugam o lingurita de miere, amestecam, servim intr-un bol, peste care asezam fructele dorite.
Et voila, terci de ovaz cu fructe .
Bon appetit !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu