Florence + The Machine - Dog Days Are Over
Mancare italieneasca? Da...
Italienii sunt foarte mandri si pasionati de bucataria lor. Mai toate orasele si satele au propriile tipuri de paste si fiecare reteta este preparata special pentru sosul cu care se considera ca merge cel mai bine. De asemenea, ei au viziuni diferite cu privire la modul in care trebuie consumata mancarea si ordinea acesteia. La fiecare vizita din restaurant esti intampinat de meniul restaurantului care cuprinde antipasti formate din bruschete, feluri de branza, fructe de mare, apoi felul principal, secundar, desert si la final bine meritatul espresso.
Pentru italieni, mancarea este o traditie cu care cresti si o parte importanta a vietii, nu doar ceva care te mentine in viata. Ei au sange in arta culinara!
Pentru preparatul nostru de azi si anume paste cu ton si rucola, avem nevoie de :
200g paste
rucola
verdeturi italiene ( gasiti direct mixuri in magazine )
ton in ulei
1 rosie
usturoi
sare
ulei de masline
parmezan
Mod de preparare
Fierbem pastele atat cat scrie pe ambalaj, atunci cand apa este in punctul de fierbe adaugam un strop de sare si pastele.
Tocam usturoiul, desfacem cutiile de ton, le scurgem de ulei si preparam totul impreuna.
Asezonam cu mixul de verdeturi italiene si sare.
Totul dureaza maxim 25 de minute. Sosul se face cel mai repede, si pentru a evita racirea pastelor in timp ce preparam sosul, recomand sa va calculati, ca in ultimile 7 min de fierbere al pastelor sa pregatiti sosul.
Dupa ce totul este gata, asezam in farfurie, adaugam rucola si cateva felii de rosii ...
Et voila...
Bon appetit ! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu