Etichete

marți, 18 noiembrie 2014

Cheesecake


Ella Eyre - Home

Fericire.

In cateva ore o sa-mi revad mama dupa 11 luni. Pentru ea este supriza dulce pe care am preparat-o. Am fost incarcata de emotii in tot acest timp. Mi-am pus ceasul sa sune la prima ora pentru a ma asigura ca totul va iesi asa cum imi doresc si asa s-a si intamplat. Rezultatul este cel asteptat, gustul si aspectul peste masura.
Multe retete sunt in premiera pentru mine. La inceput ma feream sa pregatesc si deserturi, dar uite ca ajutandu-ma de un cantar de bucatarie, masuri si atentia acordata preparatului totul imi iese ca la carte.
Relaxarea si energia pozitiva fac treaba buna, intotdeauna. Sa nu uitam de pasiune si suflet, principalele ingrediente ale unui preparat reusit.;)

Diddy - Dirty Money - Coming Home

Reteta de cheesecake este foarte usoara. Prima data cand am servit un cheesecake a fost preparat in casa ceea ce mi-a dat si o mai mare incredere in realizarea lui. Am facut rost de reteta si m-am apucat de treaba. Va asigur ca este o reteta foarte usoara. Cu rabdare si incredere totul va iesi asa cum trebuie.
Pentru cheesecake avem nevoie de :

Blat:

250g biscuiti digestivi
60g zahar ( echivalentul a 3 linguri )
100g unt

Crema:
800g crema de branza ( lasata intre timp la temperatura camerei )
200g smantana
200g zahar
5 oua
50g faina ( echivalentul a 3 linguri )
coaja de la o lamaie

fructe proaspete sau dulceata de visine/mure


Mod de preparare:

Blatul

Sfaramam biscuitii ( blender sau ne ajutam de un sucitor ), ii amestecam cu untul topit si zaharul.
Textura acestora trebuie sa iasa precum nisipul umed.



Asezam totul intr-o tava detasabila pe care am uns-o cu unt si am asezat hartie de copt, nivelam si bagam blatul in cuptor la 180g pentru 10 minute.


Crema:
Ajutandu-ne de o spatula, amestecam crema de branza, zaharul si faina. Adaugam si smantana, continuand astfel sa amestecam, coaja de lamaie si apoi cate un ou. Din acest moment ne vom ajuta de un tel.

Turnam toata aceasta compozitie peste baltul de biscuiti si o lasam in cuptor timp de 1h si jumatate. In primele 30 de minute, vom lasa cheesecake-ul la 180g apoi reducem temperatura la 140g. In ultimile 5 minute de coacere vom da din nou cuptorul la 180g de grade.


Cheesecake-ul in cele din urma se va umfla si va prinde o culoare aurie. Lasam sa se raceasca bine bine si apoi lasam peste noapte la frigider.


Et voila.. cheesecake :)





Bon appetit ! 

3 comentarii:

  1. Foarte bun, arata foarte bine si gustul a fost pe masura! Bravo Emm!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun, arata foarte bine si gustul a fost pe masura! Bravo Emm!

    RăspundețiȘtergere