Sting - Fragile
V-am spus ca atunci cand gatesc multe ganduri negative se duc, si ma incarc cu energie pozitiva? Asta se intampla de fiecare data cand intru in bucatarie si-mi pun sufletul si emotiile rezultatului final, in farfurie :).
Dupa cum bine si observati, acesta nu este un blog culinar 100%, deoarece pentru mine, fiecare preparat are o poveste a lui, o poveste impartasita voua pentru a face lucrurile sa para cat mai simple si usoare.
Nu va speriati de o denumire anume a produsului final, dar nici de a prepararii acestuia. Important este sa ne dorim sa reusim, chiar daca de cele mai multe ori ne complicam , avem parte de bucuria celor din jurul nostru care ne apreciaza pentru efortul depus, intentia de a-i face fericiti si mandrii de noi.
Pentru tarta cu mascarpone, capsuni si zmeura, avem nevoie de :
Aluat :
250g faina alba " 000 "
125g zahar brun
135g unt
1 ou
1 galbenus
1 lamaie
sare
Forma de tarta.
Umplutura :
400g mascarpone
capsuni
zmeura ( daca nu mai gasiti fructe proaspete in hypermarket, puteti cumpara fructe congelate. Sfatul meu este sa le lasati la scurs peste noapte, cumintele in frigider ).
2 linguri zahar pudra
135ml smantana dulce.
Mod de preparare
Taiem untul bucati si il lasam sa se inmoaie la temperatura camerei. Turnam faina in forma de fantana intr-un castron. Punem in mijloc 125g zahar, 1 ou, 1 galbenus, bucatile de unt, coaja rasa de lamaie si un praf de sare.
Amestecam rapid cu varful degetelor, apoi cu palmele, incercand sa omogenizam aluatul cat mai repede posibil.
Acoperim cu o folie alimentara si il lasam 30 de minute in frigider.
Presaram faina pe planseta si punem aluatul in centru apoil il modelam cu sucitorul; imbracam forma rotunda de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Taiem cu un cutit aluatul care depaseste marginea formei si intepam pe fund cu o furculita. Punem aluatul in cuptorul bine incins ( 180g celsius ) pentru 25 de minute.
Intre timp, preparam compozitia :)
Mixam bine smantana dupa care adaugam mascarpone si doua linguri zahar pudra vanilat.
Dupa ce blatul de tarta este gata, il lasam la racit cel mult 1h.
Umplem blatul cu compozitia formata din smantana, mascarpone si zahar pudra, ornam cu fructe si bagam in frigider.
Et voila.. tarta cu mascarpone, capsuni si zmeura.
Bon appetit !
Nu uitati sa gatiti din pasiune, dorinta si curiozitate.
Be yourself, no matter what they say !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu